JEDAN PENAL ĆE GA PROGONITI DO KRAJA ŽIVOTA: A izgradio je pravo malo carstvo u domovini! (FOTO/VIDEO)
Foto: Profimedia

rođen za biznis

JEDAN PENAL ĆE GA PROGONITI DO KRAJA ŽIVOTA: A izgradio je pravo malo carstvo u domovini! (FOTO/VIDEO)

Bivši kapiten Gane je vlasnik brojnih kompanija koje mu donose jako dobru zaradu i može se itekako reći da je ovaj napadač jako dobro uložio novac

Objavljeno:

Asamoa Đan dobro je poznato ime u svetu fudbala. Nekadašnji kapiten reprezentacije Gane ima bogatu internacionalnu karijeru, a poslednje igračke dane provodi u domovini nastupajući za ekipu Legon Sitis.

Tokom evropske i azijske karijere ovaj 35-godišnji fudbaler je zaradio dovoljno da ne mora da radi do kraja života.

Samo u dresu kineskog Šangaj SIPG-a je nedeljno zarađivao 230.000 funti i u periodu od 2015. do 2017. godine je bio jedan od najplaćenijih fudbalera sveta.

Naravno, imao je unosne ugovore u Saudijskoj Arabiji, Emiratima, Indiji i Turskoj, pa je odlučio u poznim igračkim godinama da se vrati kući da još malo uživa u fudbalu.

Ali, Đan je van terena izgradio pravo poslovno carstvo. U Gani je vlasnik brojnih kompanija koje mu donose jako dobru zaradu i može se itekako reći da je ovaj napadač jako dobro uložio novac.

Jedan od prvih poslova koje je započeo je uvoz hrane u Ganu. To radi još od 2012. godine i navodno je trenutno jedan od najvećih uvoznika riže i rezanaca. Istovremeno, reklamno je lice flaširane vodu po imenu "Paradajs" (Raj).

Također, Đan je nedavno dobio dozvolu za otvaranje aviokompanije. Uskoro se očekuju prvi letovi "Bejbi džet erlajnsa" i očekuje se da će letovi iz Akre ići prema brojnim destinacijama.

Ni to nije sve. On poseduje kompaniju koja se bavi organizovanjem velikih događaja, boksersku promotorsku kuću, te brojne nekretnine, lance prodavnica, hotela i banaka.

Interesantno je da je pre otvaranja aviokompanije Asamoa osnovao prevozničku firmu i vlasnik je preko 20 autobusa koji iz Akre voze prema brojnim susednim državama.

Đan posluje jako dobro. Iskoristio je maksimalno zarađeni novac kako bi napravio poslovno carstvo i za sada mu jako dobro ide.

Jedino što kaže da će ga progoniti ceo život je promašeni penal u finišu produžetka četvrtfinala SP 2010. protiv Uruvaja kada je pogodio prečku poput Predraga Mijatovića i tako porpoustio da uvede Ganu u polufinale Mundijala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.