MAMIĆA OPTUŽILI ZA ZELENAŠENJE: Odmah se oglasio i KRENUO RAFALNOM PALJBOM DA REŠETA!
Foto: Beta/Admir Buljubašić

ovo je bilo brutalno

MAMIĆA OPTUŽILI ZA ZELENAŠENJE: Odmah se oglasio i KRENUO RAFALNOM PALJBOM DA REŠETA!

Mamić je novac klubu kojim je faktički vladao posuđivao milione uz kamatu u vreme kada je Dinamo bio u teškoj finanansijskoj situaciji

Objavljeno: 14:35h

Hrvatski portal Index.hr objavio je vest da je bivši prvi čovek Dinama Zdravko Mamić, koji je osuđen na šest i po godina, davao klubu pare pod kamatu.

Kako navode na ovom portalu Mamić je novac klubu kojim je faktički vladao posuđivao milione uz kamatu u vreme kada je Dinamo bio u teškoj finanansijskoj situaciji. Mamić je dakle Dinamu ili samom sebi posuđivao novac koji je onda od kluba dobijao uvećan za pripadajuću kamatu.

Kako prenose srednja vrednost kamate na spomenutih 22.15 miliona kuna koje je posudio Dinamu bila pet posto, onda je samo na spomenutih 16 pozajmica u dve i po godine na ime kamata od Dinama zaradio 1.1 milion kuna. Toliko je Mamić dobio od teško finansijsko stradalog Dinama, kluba u koji je sve svoje bogatstvo uložio kako kaže "iz ljubavi".

Zdravko Mamić
foto: Profimedia

Nije dugo trebalo poznatom Maminju da odgovori na ovaj članak, pa je u svom stilu opleo po novinarima ovog portala.

- Jedva sam te dočekao Zvonko Alač! Zvonko je prototip jadnika o kojima pričam i koji su uprkos činjenicama oprali mozak narodu, još uvek to radi. Karaktera amebe, inteligencije na razini temperature vinske rashladne vitrine, a skup kao litra Ribara, Zvonko je nakon jučerašnjeg dno dna teksta Ilka Ćimića krenuo u svoj pohod. U tekstu imbex.hr kaže: "Zdravko Mamić priznao da je reketario Dinamo", referirajući se na to što sam u trenutku kada su komercijalne kamate banaka bile 12-16% da bi Dinamo opstao klubu posudio 82 miliona kuna svog novca. Obzirom da je Alač naviknut na ekonomiju plaćanja ispod stola i preko studentskih računa, nisam siguran da je kreditno sposoban, pa verovatno ne zna da bi dobio kredit moraš biti kreditno sposoban. Klub kojem sam ja dao novac imao je isključenu struju, plin, stotine miliona dugova i dao sam mu to bez garancije. Kamata u pozajmnici bila je minimalna zakonska, jer tako kaže zakon da mora biti. U maniru najboljih komunističkih novinara preskače dokaze koje sam dao o 74 miliona kuna Dinamovih dugovanja igračima i trenerima koje sam vratio iz svog džepa. Pošto obraz Alač? Zaboravio si da mene nitko nikad nije kupio, a pogledaj malo oko sebe. Plaćam preko računa, s porezom, ne moraš žicati studente ugovor. Pozivam tvoje vlasnike da danas investirate 82 miliona svojih kuna u Uljanik i budete njegovi izvršni direktori, u nadi da ćete zaraditi pola od komercijalnih kamata banaka – 1%. Učite na mom primeru prijateljice i prijatelji kako funkcionišu napadi orkestriranih medija i jadnih novinara. PODELI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.