ON JE OVO ODAVNO ZASLUŽIO: Stadion u Užicu dobija naziv po legendi srpskog fudbala!
Foto: Printscreen/Youtube

bravo

ON JE OVO ODAVNO ZASLUŽIO: Stadion u Užicu dobija naziv po legendi srpskog fudbala!

Pored Radomira Antića, Užice je fudbalskom svetu dalo i Srbu Stamenkovića, Milovana Đorića, Nemanju Vidića, Ljubinka Drulovića i mnoge druge asove

Objavljeno:

Juče se navršilo godinu dana od smrti slavnog trenera Radomira Antića. Koliki je on trag ostavio u srpskom, a pogotovo u Španiji dokazuje i sledeća vest.

Grad gde je počela njegova karijera, Užice i klub Sloboba je pokrenula inicijativu da se Gradski stadion dobije naziv po čuvenom treneru.

Radomir Antić
foto: Starsport©

Antić je u svojoj karijeri vodio Partizan, potom je u Španiji Saragosu, Ovijedo, Atletiko, Real i Barselonu, kao i Seltu. Potom je bio selektor Srbije sa kojom je otišao na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Svoje poslednje trenersle godine je proveo u Kini.

Još veći doprinos svetskom fudbalu Antić je dao kao trener svetskog renomea, a inicijativu je do sada potpislao 4.000 Užičana.

Inicijativu je pokrenuo GFK Sloboda, a zvanično će je podneti Skupštini grada u junu. Pre nekoliko godina gradski klub je rasformiran, zatim je započeo "novi život" od "beton lige", a tavorenje još traje. Ostaje nada da će fudbalski radnici u Užicu naći načina da rezultate usklade sa velikim imenom koje će stadion ubuduće, sasvim izvesno, nositi.

Radomir Antić
foto: Starsport©

Pored Radomira Antića, Užice je fudbalskom svetu dalo i Srbu Stamenkovića, Milovana Đorića, Nemanju Vidića, Ljubinka Drulovića i mnoge druge asove.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.