DRAGAN MIĆIĆ, ZVEZDIN DŽOKER, ZA ESPRESO: Verujem u pobedu Zvezde, kvalitetniji su tim i biće 2:0!
Foto: Privatna arhiva

ostaje žal za navijačima

DRAGAN MIĆIĆ, ZVEZDIN DŽOKER, ZA ESPRESO: Verujem u pobedu Zvezde, kvalitetniji su tim i biće 2:0!

Koliko god sam se trudio i postigao gol, nažalost nismo slavili

Objavljeno:

Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada strateg prvoligaša Loznice Dragan Mićić, popularniji kod navijača kao Ćićmi, govorio za naš portal o večerašnjem 164. večitom derbiju.

Ako bismo rekli da je neki fudbaler bio prototip “džokera”, onda je to Mićić. Nikada za četiri godine u dresu najtrofejnijeg srpskog kluba nije bio u prvom planu. Prvo je bio rezerva Zoranu Jovičiću, Perici Ognjenoviću i Miodragu Panteliću, kasnije i Goranu Druliću i Mihajlu Pjanoviću.

Dragan Mićić
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Za Espreso o predstojećem derbiju Mićić je rekao da očekuje da bude dobra fudbalska predstava, sa puno golova, iako ostaje žal zbog praznih tribina izazvanih pandemijom.

- Obe ekipe su u sjajnim serijama pobeda. Kada je tako onda se očekuje da derbi ispuni očekivanja. Partizan deluje veoma sigurno na terenu i zbog zaostatka na tabeli sigurno neće kalkulisati, jer nemaju šta da izgube, ali ipak po meni Zvezda je kvalitetniji tim sa više igrača u rotaciji. Međutim, ovo je derbi, a u derbiju nema favorita. Veliki hendikep će biti prazne tribine, jer su navijači ti koji daju još veću motivaciju igračima. Igra se na Marakani gde su Delije uvek tu da daju vetar u leđa, ovoga puta to će izostati, ali verujem da će i pored toga biti velika borba i lep fudbal - Rekao je Mićić.

Popularni Ćićmi je bio akter 105. večitog derbija, ali je na Zvezdinom stadionu tada slavio Partizan sa 3:1, a taj jedan gol za crveno-bele dao je Mićić.

- Sećam se dobro tog derbija, ja sam znao da Zoran Jovičić tada neće biti u protokolu zbog povrede i dosta sam se spremao za taj duel. Međutim, koliko god sam se trudio i postigao gol, nažalost nismo slavili. Sada bih menjao taj moj pogodak za trijumf, jer pobeda nad večitim rivalom nema cenu.

Sutra će se po 164. put sastati Crvena zvezda i Partizan, a svoje prognoze dao je i Mićić.

- Nisam neki ljubitelj klađenja, ali verujem da će Zvezda slaviti sa 2:0, a da će strelci biti Gavrić i Petrović.

Fudbalsku karijeru počeo je u Podrinju iz Janje. Tu je igrao od 1987. do 1992. godine. U Loznici je proveo tri godine, a onda je 1996. stigao na Marakanu. Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa crveno-belima. Na 98 utakmica postigao je 31 pogodak (24 u prvenstvu) u dresu Crvene zvezde i to uglavnom kada je ulazio sa klupe.

Najbolji Zvezdin džoker!

(Espreso/Vanja Aleksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.