IMAM SLATKE MUKE: Stanković pred derbi svestan šta ga čeka - bićemo organizovani, inteligentni, čvrsti, ali...
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

pred veliki meč

IMAM SLATKE MUKE: Stanković pred derbi svestan šta ga čeka - bićemo organizovani, inteligentni, čvrsti, ali...

- Što se Milunovića tiče, on će uraditi sve da pomogne ekipi. Prekjuče je trenirao sa strane, juče je malo radio sa nama. Biće na raspolaganju, pa ćemo videti

Objavljeno:

Crvena zvezda će u sredu od 18 časova dočekati Partizan u okviru 164. večitog derbija, a očekivanja pred najveću utakmicu srpskog fudbala izneo je šef stručnog štaba tima Dejan Stanković.

- Svaku sezonu u klubu počinjemo sa zajedničkim ciljem, a ove sezone je to dupla kruna. Bilo je i prezimljavanje u Evropi, a to smo ostvarili, dok smo sada potpuno okrenuti obavezama u šampionatu, jer titula mora da se osvoji da bi se igrala Liga šampiona. Lepo je pobediti u derbiju, spremni smo da odigramo pravu utakmicu i da pobedimo. Svesni smo da imamo „meč loptu“ kod kuće, želimo da nastavimo pobednički niz i Crvena zvezda, barem od kako sam ja trener, uvek ide na pobedu. Bićemo organizovani, inteligentni, čvrsti, ali derbi je nepredvidiv i težak za prognoziranje - počeo je Stanković.

Na slatkim mukama je šef stručnog štaba tima što se tiče ekipe koja će sutra startovati.

- Imam slatke muke što se tiče svih pozicija u timu. Svi igrači su mi na raspolaganju, do meča ima još 24 časa, slažemo kockice i „nameštamo“ glavu za ono što nas čeka sutra. Igramo kod kuće i u takvom slučaju uvek idemo na pobedu. Derbi je težak za prognozu i zbog toga moramo biti pribrani, znati šta radimo, ali i poštovati igru i protivnika. Ne plašimo se nikog, i spremamo se dobro. Ovo je istorija, nešto na šta je Srbija ponosna. Mi čuvamo i respektujemo ovu utakmicu.

Govorio je i o Milunoviću, Kangi...

- Što se Milunovića tiče, on će uraditi sve da pomogne ekipi. Prekjuče je trenirao sa strane, juče je malo radio sa nama. Biće na raspolaganju, pa ćemo videti. Situacija sa Kangom je takva da problem ne postoji. Čitam natpise po medijima, ali ja veoma direktno govorim o tim stvarima. Kanga je zakasnio iz opravdanih razloga, bio je skoro dva dana na aerodromu, oporavio se, trenirao i biće u konkurenciji za tim.

Stanković je analizirao i večitog rivala.

- Poznajemo se međusobno. Nisam siguran da može da bude nekih iznenađenja. I kod nas i kod njih imamo 12,13 igrača koji kruže oko startne postave. Ono što krasi Partizan to su kontre, odsecanje lopte na sredini i direktna igra. Rade dobro, uspevaju sebi da naprave prostor pred kraj i ne idu u visok presing, jer imaju brze napadače. Što se tiče Zdjelara i Šćekića, oni su dobri igrači koji pružaju stabilnost i ravnotežu, ali nisam siguran da će početi sutra. Na nama je da pokažemo da nas nisu „pojeli“, niti da to mogu da urade. Iz prošlih utakmica nam ostaje iskustvo, ali čekam nove izazove. Nadam se da će biti golova, ali ne u našoj mreži. Što se tiče bodovne prednosti, ne znam da li oni imaju nešto da izgube ili ne. Ne znam kako bih se osećao da imam devet bodova manje. Mi u svakom slučaju ne kalkulišemo, a mislim da su i oni svesni toga da je derbi uvek za pobediti.

Stankovića veruje u svoj rad i u to da će njegovi fudbaleri demonstrirati kvalitet na sutrašnjem meču.

- Ne idem u istoriju, već gledam trenutno stanje stvari. Sutra je pravi momenat da pokažemo naš kvalitet. Momci zaslužuju pobedu, rade fenomenalno i ponašaju se u skladu sa tim. Znam koliko ulažu u naš cilj. Bila bi lepa nagrada za sve da pobedimo sutra. Siguran sam da ćemo biti pravi.

Ipak, nedostajaće publika na 164. večitom derbiju.

- Nama su navijači 12. igrač. Uprkos koroni, merama i svemu, gde god smo išli na putovanja, navijači su nas dočekali i pružili podršku. Mnogo će nam nedostajati, ali na nama je da uradimo sve da kad prođe situacija sa koronom, bude pun stadion u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Uprkos rezultatu na sutrašnjem meču, Stanković smatra da pitanje prvaka još uvek nije rešeno, dok to matematički ne bude potvrđeno.

- Pobeda u derbiju i 12 bodova prednosti na sedam kola do kraja prvenstva bi nam otvorila put ka tituli, ali nismo je osvojili, dok to matematički ne obezbedimo.

Govorio je Stanković i o prethodnim derbijima.

- Ljudi moraju da budu svesni da mi spremamo 55 utakmica u sezoni, a ne samo dve. Pripremamo čitav ciklus, imamo cilj i detaljno radimo sve utakmice, a ne samo derbije. Opet kažem, ne gledam u prošlost. Sutra ćemo uraditi sve da svi koji budu gledali utakmicu uživaju u fudbalu. Naravno, biće i taktike i nadmudrivanja. Pobeda od 1:0 i od 3:0 nosi isti broj bodova. Mnogo puta sam govorio o tome. Cilj nam je jasan, svaki derbi piše istoriju i poseban je na svoj način.

Za kraj, šef stručnog štaba se osvrnuo i na to što nema „zapaljivih“ izjava pred derbi.

- Ne trošimo energiju na stvari koje ne mogu da utiču na igru. Treba da se koncentrišemo da budemo grupa koja želi pobedu, ostalo me ne zanima - zaključio je Stanković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.