ENGLEZI UPORNI U PROTESTU PROTIV RASIZMA, POLJACI IH ISKULIRALI: Zašto bismo klečali?!
Foto: EPA/Catherine Ivill

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

ENGLEZI UPORNI U PROTESTU PROTIV RASIZMA, POLJACI IH ISKULIRALI: Zašto bismo klečali?!

S vremena na vreme se neko na Ostrvu usudi da kaže kako ovaj način podrške metama rasizma ne daje rezultate i da je navijačima, ali i nekim igračima dosadio

Objavljeno:

U poslednje vreme fudbal na klupskom nivou sve više pogađaju (navodni) rasistički ispadi, a sada se dogodilo nešto na meču nacionalnih timova o čemu će se itekako pričati.

Na početku susreta Engleske i Poljske, domaći fudbaleri među kojima je dosta tamnoputih, klekli su u znak protesta protiv rasizma, ali nijedan od njihovih rivala to nije učinio.

S vremena na vreme se neko na Ostrvu usudi da kaže kako ovaj način podrške metama rasizma ne daje rezultate i da je navijačima, ali i nekim igračima dosadio.

Ipak, on se uporno praktikuje od početka ovosezonske Premijer lige, a teško da bi neko od zvaničnika smeo da predloži da se prestane sa klečanjem uoči starta utakmice, iz prostog razloga što je to pitanje toliko osetljivo da bi i sam bio optužen za rasizam...

Sa druge strane, u Poljskoj ima dosta ekstremnih navijačkih grupa koje su često "na tapetu" zbog rasističkih ispada, a u samoj selekciji nema nijednog tamnoputog fudbalera.

Navijači Poljske su brzo odgovorili na zamerke Engleza i otvoreno ih pitaju što bi pred bilo kim klečali?

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.