BEZ SRAMA: Predsednik FS Kosova bi ugostio reprezentaciju Srbije u PRIŠTINI!
Foto: Profimedia

neverovatno

BEZ SRAMA: Predsednik FS Kosova bi ugostio reprezentaciju Srbije u PRIŠTINI!

Kosovo je zemlja koju priznaje većina demokratskih zemalja u svetu i kao takvu i UEFA i FIFA - podsetio je Ademi

Objavljeno:

Verovali ili ne, Agim Ademi, prvi čovek Fudbalskog saveza Kosova, najavio je mogućnost gostovanja reprezentacije Srbije u Prištini!

UEFA pravila nalažu da se sa selekcijom tzv. Kosova "zbog političkih razloga" ne može sastati reprezentacija Srbije, kao ni Bosne i Hercegovine.

Iz istih, političkih razloga nije moguć dvoboj Rusije i Ukrajine kao ni Azerbejdžana i Jermenije koje su donedavno bile u ratnom sukobu.

Međutim, sa Kosova dolaze informacije kako bi se uskoro moglo desiti suprotno.

- Mogu da garantujem da bi organizacija takve utakmice u Prištini bila u skladu sa najvišim UEFA standardima. Ne znam šta bih mogao da kažem, politički aspekt je uvek prisutan na Balkanu. To smo videli i u duelu Srbije i Albanije - rekao je Ademi za italijanski Tutosport.

Fudbalska reprezentacija Kosova
foto: AP

Večeras selekciju Kosova očekuje duel protiv Španije u Sevilji od 20:45, a ovaj će meč biti pod velikom pažnjom zbog najava Španaca da televizija neće prenositi intoniranje himne, niti prikazivati zastavu gostiju, ali ni da će komentator koristiti termin "Kosovo".

- Uvek se trudim da ne mešam sport sa politikom, ali ne mogu da dozvolim nikome da nas potceni. To me boli, ne samo mene, već celu naciju. Kosovo je zemlja koju priznaje većina demokratskih zemalja u svetu i kao takvu i UEFA i FIFA - podsetio je Ademi.

Navijači Kosova
foto: Profimedia

Da se politika ipak meša u sport videli smo kada su velike međunarodne organizacije priznale selekciju Kosova upravo pod političkim pritiskom, iako pravilo nalaže da u članstvo UEFA-e i FIFA-e mogu samo zemlje priznate od Ujedinjenih Nacija.

- Verujem da državne vlasti ne bi trebalo da utiču na fudbal. Onda nema smisla igrati - dodao je Ademi kome određena mešanja politike očigledno smetaju, a neka druga ne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.