MITROVIĆ POSLE NOVE SJAJNE PARTIJE: Tri boda su KAO KUĆA, ne zadovoljavamo se ovim! JA NE ODUSTAJEM LAKO!
Foto: Starsport©

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

MITROVIĆ POSLE NOVE SJAJNE PARTIJE: Tri boda su KAO KUĆA, ne zadovoljavamo se ovim! JA NE ODUSTAJEM LAKO!

Imamo fenomenalnu atmosferu. Veoma dugo nije bila ovako pozitivna atmosfera. Svi su srećni i zadovoljni - kazao je Mitrović

Objavljeno:

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je njegova ekipa danas protiv Azerbejdžana zaslužila sreću i da je pobeda u Bakuu najbitnija.

- Sreću treba da zaslužiš, a mi smo je zaslužili. Najbitnije je da smo pobedili. Bilo je jako teško, više na psihičkom planu i tri boda su kao kuća, što se nas tiče. Nećemo ovim da se zadovoljavamo. Sada imamo veću pauzu, ali ovo okupljanje je završeno sa fenomenalnom, pozitivnom atmosferom - rekao je Mitrović za Sportklub.

Reprezentacija Srbije je sa 2:1 pobedila Azerbejdžan u Bakuu, u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Došli smo ovde kao favoriti i u takvim okolnostima uglavnom uđeš lagano u utakmicu, posebno zbog toga što smo rano dali gol. Najbitnije je da smo uspeli da uzmemo tri boda. Igra kao igra, mislim da je bila dobra, s obzirom na to da je bilo veoma teško da ih probijemo - naveo je Mitrović.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

"Mitrogol" ima lošu sezonu u svom klubu Fulamu, a sada je dao oba gola za Srbiju, a istakao se i na prethodnim utakmicama sa Irskom i Portugalom.

- Ja sam neko ko jako teško odustaje, ko je jako uporan i ko zna i veruje u svoje sposobnosti i kvalitet. Verujem u naporan rad, u sebe. Nisam imao kvalitetnu sezonu, ali znao sam da će kad-tad sav rad i napor da se vrate. Svakodnevno naporno radim i bilo je samo pitanje vremena. Vratilo se na najbolji mogući način. Oborio sam veoma star rekord. I danas sam iskočio, ali ne treba zanemariti ekipu, ne samo one na terenu, već i one na klupi, tribinama... Imamo fenomenalnu atmosferu. Veoma dugo nije bila ovako pozitivna atmosfera. Svi su srećni i zadovoljni - kazao je Mitrović.

Njegov saigrač Filip Kostić rekao je da su reprezentativci Srbije pokazali želju da se plasiraju na Svetsko prvenstvo.

- Uspeli smo, idemo dalje i spremamo se za naredni deo. Neće nam biti lako, ali se nadam da ćemo uspeti. Imali smo veoma naporne tri utakmice i moramo da budemo zadovoljni kako smo počeli kvalifikacije i kako se odvija situacija. Pokazali smo veliku želju da se plasiramo na završnicu - rekao je Kostić.

Šejmus Kolmen, Filip Kostić
foto: Starsport©

On je naveo da je zadovoljan svojim igrama u prve dve utakmice, a da je protiv Azerbejdžana mogao bolje.

Srpski nacionalni tim vodi na tabeli Grupe A sa sedam bodova kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kvalifikacije za svetski šampionat u Kataru će se nastaviti u septembru. Reprezentacija Srbije će 4. septembra dočekati Luksemburg, dok će tri dana kasnije gostovati Irskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.