VELIKA TRI BODA ZA SRBIJU! ''Orlovi'' slavili u Bakuu, Mitrović strelac oba gola za veoma bitnu pobedu (2:1)
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

VELIKA TRI BODA ZA SRBIJU! ''Orlovi'' slavili u Bakuu, Mitrović strelac oba gola za veoma bitnu pobedu (2:1)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem našeg portala

Objavljeno: 21:53h

Fudbalska reprezentacija Srbije je savladala Azerbejdžan sa 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Utakmica je počela dosta oprezna od strane srpkog tima, prvu prliku smmo videli u sedmom minutu kada je Sergej Milinković Savić šutirao glavom posle kornera koji je izveo Dušan Tadić.

Samo četiri minuta kasnije je uzvratio Azerbejdžan kada je Gorbani posle prekida sa leve strane pokušao glavom ali je bio siguran Rajković.

Konstatno su naši fudbaleri pokupavali da iskoriste brzinu Radonnjića i često napade započinjali preko desne strane. A naša reprezentacija je povela u 16. minutu, prvo je Maksimović oduzeo loptu na polovini terena, potom uposlio Tadića koji je asisitirao Mitrovića a on je prelepim udarcem loptu poslao u donji desni ugao gola Azerbejdžana.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

Mitroviću je ovo bio 40 gol u nacionalnom timu.

Nakon toga smo videli još nekoliko prilika, pokušavali su Pavlović, zatim Gudelj, Mitrović i Spajić ali niko od njih nije uspeo da savlada Magomedalijeva.

Dok je najbolju šansu za domaće propustio opet Gorbani posle greške Strahinje Pavlovića. Tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 1:0.

Drugi deo utakmice je počeo jako, prvo je Srbija zapretila iz kornera, a u sledećoj akciji je Nurijev šutirao pored gola Rajkovića.

Azerbejdžan je stigao do izjednačenja u 60. minutu kada je posle prekršaja Kostića u kaznenom prostoru, sviran penal koji je iskoristio Mahmudov.Nakon toga je na terenu postojao samo jedan tim, a to je Srbija.

Pre svega treba reći da iz mnoštvo kornera nismo zapretili, ali naša zemlja ima vanserijskog napadača.

To je Aleksandar Mitrović to dokazao u 81. minutu, kada je Sergej dodao Mitru loptu, a on perfektnim udarcem u smestio loptu u mrežu gola Azerbejdžana.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

Do kraja utakmice smo uspeli da sačuvamo prednost i da dođmo do velike pobede i veoma bitna tri boda.

Srbija sada ima sedam bodova i nalazi se na prvom mestu grupe A, dok je Azerbejdžan ostao bez bodova. U sledećem kolu naša reprezentacija se sastaje sa prvo Katarom, a potom sa Luksemburgom tek četvrtog septembra, a Azerbejdžan će prvo igrati sa ekipom Luksemburgom tri dana pre Srbije.

II POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90+1. minut - Loš prekid Živković, lopta je završila u rukama golmana Azerbejdžana.

90. minut - Sergej je pokušao posle centaršuta primio je loptu na grudi pa sačekao da mu padne na nogu, ali je njegov udarac otišao preko gola

88. minut - Ponovo prekršaj nad Spajićem, posle kog je Kalizada dobio žuti karton.

86. minut - Dvostruka izmena kod Srbije: Mitrović i Radonjić idu na klupu, a Vlahović i Ristić će završiti ovu utakmicu.

85. minut - Šteta što je Živković napravio prekrašaj, mogla je to biti dobra prilika za naš tim.

81. minut - GOOOOOOL ZA SRBIJU 2:1! Aleksandar Mitrović. Nakon pasa Sergeja sa ivice kaznenog prostora, a onda Mitar preciznim udarcem ponovo vraća prednost Srbiji.

79. minut - Živković je izveo korner ponovo je to išlo na prvu stativu, ali ni ovoga puta Milinković Savić nije zapretio golamanu Azerbejdžana.

76. minut - Iz slobodnog udarca Azerbejdžan nije zapretio Rajkoviću, pre toga je Nemanja Gudelj dobio žuti karton, koji je i skrivio slobodnjak.

74. minut - Šansa za Srbiju, posle lepog pasa Sergeja koji je uposlio Tadića, Dušan je odmah dao ka Mitroviću ali je istrčao golman gostiju i zaustavio šut.

72. minut - Treća promena kod domaćih izašao Salahli, a njega menja Kalizada.

1 / 4 Foto: Fudbalski savez Srbije

69. minut - Dvostruka izmena i kod Azerbejdžana: izašli su Gorbani i Nuriev, anjih su menjali Šejdajev i Emreli.

67. minut - Prvi put je Tadić izveo korner na prvu stativu tamo je bio Sergej Milinković Savić, ali šteta što nikog nije bilo na drugoj stativi. Ponovo smo u ofanzivi.

64. minut - Dvostruka izmena kod Srbije: izašli su Maksimović i Kostić, a ušli Živković i Grujić.

60. minut - GOL ZA AZERBEJDŽAN 1:1! Emin Mahmudov. Koji je savladao Rajkovića sa bele tačke.

59. minut - Penal za Azerbejdžan, Kostić je naleteo na Mahmudova i sudija je pokazao na belu tačku.

56. minut - Ponovo po desnoj strani su probili Azeri, a treću šansu nije iskoristio Gorbani.

54. minut - Kako Tadić izvodio kornere to je perferktno, ali ni iz ovog nismo dali gol, ali je zato Kostić šutirao u gol , šteta što je taj udarac išao pravo u golmana Azerbejdžana.

48. minut - Odogovara Azerbejdžan, Nurijev je pokušao ali je samo izborio korner, lako je ispala srpska odbrana.

47. minut - Ponovo je Srbija bila dobra posle kornera ali ni ovog puta nije uspela da postigne pogodak, pre toga je Mitrović pokušao.

I POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. minut - Prvi žuti karton je dobio Spajić.

45. minut - Posle kornera Tadića, Uroš Spajić je pokušao glavom ali je lopta otišla preko gola.

43. minut - Kombinuju srpski fudbaleri usled velikog pritiska Azerbejdžana, nisu nam oduzeli loptu i uspeli smo da iznesemo na drugu polovinu. Nakon toga je pokušao Gudelj, ali preko gola.

39. minut - Ponovo Mitrovič pokušava, ali je njegov udarac sa 20. metara išao pravo u golmana Azerbejdžana.

37. minut - Akcija našeg tima iz tri poteza prvo je Spajić dao loptu tadiću koji je odmah uposlio Radonjića, a on centrirao a nažalost Mitrović nije to pretvorio u gol. Lepo je videti ovakav fudbal Srbije.

35. minut - Probio je Kostić uposlio Tadića koji je sa ivice kaznenog prostora dropkikom šutirao preko gola.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

34. minut - Igra se trenutno najviše odvija na polovini terena. što Srpskoj selekciji možda i odgovara.

30. minut - Najbolja prilika za domaće ali je dobro intervenisao Rajković, polse grečke Pavlovića.

29. minut - Kombinovali su Azerbejdžanci na polovini Srbije, ali je naša odbrana bila spremna i koncentrisana.

26. minut - Probao je Pavlović posle pasa Tadića, mladi fudbaler iz okreta je šutirao sa nekih 16 metara, ali nije bilo problema za golmana domaćih.

24. minut - Posle prekida sa desne strane, Tadić je izveo prekid ubacio loptu u kazneni, ali je pokupio Magomedalijev pre Mitrovića.

22. minut - Nastavljaju da pletu mrežu srpski fudbaleri, lopta je i dalje u njiohovm posedu. Traži se i drugi gol.

16. minut - GOL ZA SRBIJU 1:0! Aleksandar Mitrović. Maksimović je oduzeo loptu na polovini terena koji je uposlio Tadića, a on naravno koga drugog go Aleksandra Mitrovića koji je lepim udarcem poslao loptu u donji levi ugao gola Azerbejdžana.

13. minut - Ponovo Srbija pokušava da probije po toj levoj strani i da iskoristi brzinu Radonjića, nažalost u poslednjoj akciji to nije prošlo.

11. minut - Prva prilka za Azerbejdžan, je bila posle prekida sa leve strane. Nakon prekršaja Spajića, usledio je centaršut pols kog je glavom pokušao Ali Gurbani, srećom Rajković je lagano intervenisao.

Sergej Milinković-Savić, Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija - Azerbejdžan
foto: Profimedia

7. minut - Posle centaršuta Kostića domaći su izbacili loptu u korner posle koga je Sergej glavom šutirao ali je njegov udarac bio izblokiran.

4. minut - Prva akcija Srbije je išla preko Dušana Tadića, koji je loptu predao Radonjiću, ali se on spetljao i izgubio loptu.

3. minut - Trenutno srpski fudbaleri drže loptu u svom posedu.

Utakmica je počela, prvi sa centra su krenuli fudbaleri Azerbejdžana.

SASTAVI:

Azerbejdžan: Magomedalijev, Medvedev, Husejnov, Badalov, Krivotsjuk, Husejnov, Mahmudov, Ibrahimli, Salahli, Nurjev i Gorbani.

Srbija: Rajković - Spajić, S. Mitrović, Pavlović - Radonjić, Maksimović, Gudelj, Kostić - Tadić, A. Mitrović, Milinković-Savić.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.