MOMCI, SVE JE U REDU, SAMO OPUŠTENO: Srbi su pokazali da znaju fudbal, ali šta je sa CRNIM MINUTIMA i ima li leka?
Foto: Starsport©

od očaja do sjaja

MOMCI, SVE JE U REDU, SAMO OPUŠTENO: Srbi su pokazali da znaju fudbal, ali šta je sa CRNIM MINUTIMA i ima li leka?

Sjajno je sve to bilo, ali ni mi, kao ni selektor, nismo prezadovoljni. Zadovoljni smo i to je početak. Dobar

Objavljeno:

Srpska fudbalska reprezentacija je prokockala poverenje i ljubav koju je imala od nacije, ali nešto novo se krčka... Em se dešavao raspad na terenu, em se svašta dešavalo iza kulisa, ali to su već ispričane priče i ptice na grani znaju ko se i kako ophodio prema svetinji sa nacionalnim grbom.

Dragan Stojković Piksi
foto: EPA/Andrej Cukić

Narod je izgubio interesovanje za Orlovima i novi selektor Dragan Stojković Piksi nije imao imao težak zadatak kao prethodnici, jer smo probili dno dna i dublje nismo mogli da potonemo. Da smo uzeli npr. samo bod ili dva ili tri iz prva tri duela u novom ciklusu kvalifikacija, bilo bi sve to normalno, što kaže Muta Nikolić. Međutim, desilo se nešto sasvim drugačije.

Orlovi su uspeli da savladaju objektivno nekvalitetnu i desetkovanu Irsku, iako je sve počelo kao košmar. Opet, što kaže Muta, sve je to bilo normalno, u tom trenutku. Ista priča je bila i sa Portugalom - horor početak, pa onda demonstracija modernog fudbala i brzine. I magije pojedinaca.

Uspeli smo da uzmemo četiri boda i napravimo uspeh, ali imali smo i velike oscilacije u igri, a naše najveće uzdanice su ponovo u nekim momentima bile pogubljene. Padale su taktičke greške, pa da kažemo i kiksevi. Toliko naivno primamo golove da je neverovatno. I dešava se da ni ne postojimo na terenu... Pitanje je zašto.

Srbija - Irska
foto: Starsport©

Šta se to dešava u glavama reprezentativaca, možemo samo da pretpostavimo. Opravdanje svakako nije "premalo vremena za pripremu". I ostale reprezentacije imaju isto vremena na raspolaganju koliko i naša, Francuzi su sa istim brojem dana na okupi svetski prvaci.

Ključ bi mogao da se krije u pritisku, tremi ili strahu. Nekako se to najviše nameće kao odgovor na to pitanje. Momci su raštimovani, pa se naštimuju.

Sve su to kvalitetni igrači, koji igraju u najboljim ligama, koji su cenjeni i obožavani u svojim sredinama. Veoma su kvalitetni, fudbal znaju da igraju, još su pokazali da znaju ZAJEDNO DA GA IGRAJU.

Srbija-Portugal
foto: Starsport©

Piksi očigledno ima taj neki "x faktor". Pogodi sa izmenama, nešto uradi na poluvremenu ili šta već i eto preokreta. Ipak, to, i pored velika četiri boda, nije dovoljno.

Neće uvek Mitrović moći onako da lobuje, ili Radonjić da upadne u stanje transa i pretvori se u Mesija. Neće ni sudija da bude na našoj strani, to se dešava jednom u 100 godina.

Koncentracija u odbrani je ključ, ako želimo taj Mundijal, a da odemo na njega i da ne brinemo moramo da budemo ispred Portugala na tabeli. Složićete se, nimalo lak zadatak.

E, sad, lako je to reći... Ako nas pitate, baš u rečima iz naslova se može pronaći lek. Momci, opušteno, svi ste majstori, znate se dugo, zna se ko, šta i koliko može.

Neka vam se noge odvežu i zablistajte. Bez nervoze, neće vam glava sa ramena otići. Pa, i sam Bleki Milenković, naš najbolji defanzivac je napravio kardinalne greške. Niko normalan mu nije zamerio.

Srbija - Irska, Nikola Milenković
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Kada biste mogli da igrate stalno kao u drugim poluvremenima Irske i Portugala, gde bi nam kraj bio...

Novi je početak, videla je Srbija koliko ti momci znaju.

Čak i oni koji ne prate ni fudbal ni sport konstantno pitaju gde ima prenos ili lajvstrim.

Vratila se želja naciji za gledanjem reprezentacije i to je sjajan početak. Do pre 10 dana nas je sve bolelo uvo... I da, izbacimo svi zajedno Gurbana Gurbanova iz glava... I te neke bubice koja nas podsećaju na, nadamo se, prošla vremena.

(V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.