IZ KATARA PORUČUJU: Navijači, dođite i uverite se!
Foto: Printscreen/Youtube/Road to 2022

svetsko prvenstvo 2022

IZ KATARA PORUČUJU: Navijači, dođite i uverite se!

Pojedine reprezentacije su se oglasile povodom nezadovoljstva organizacije Svetskog prvenstva

Objavljeno: 12:46h

Prethodnih dana, fudbalske reprezentacije Norveške, Nemačke, Holandije i Danske, pokazali su nezadovoljstvo povodom organizacije Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Mnogi su smatrali da su radnicima ugrožena ljudska prava, a engleski mediji su preneli da je poginulo na hiljade radnika koji su gradili stadione za predstojeći Mundijal.

Naser Al - Katar negira sve te optužbe i ističe da navijači, političari i igrači mogu u svakom trenutku da posete zemlju i da se uvere u to.

- Dobrobit, zdravlje i bezbednost naših radnika su bili u centru pažnje od kako smo krenuli sa gradnjom stadiona 2014. godine. Uvek su bila otvorena vrata građevinskoj inspekciji, revizorskim kućama i posmatračima iz Ujedinjenih nacija, kao i grupama koje se bave ljudskim i radničkim pravima. Ponosni smo na to što smo postigli zajedno i napretkom koji je ostvaren – rekao je Al-Kater.

Norveška je čak rekla da će uz klubove bojkotovati Mundijal, ali iz Katara žele da smire situaciju.

- Navijači će biti toplo dočekani i biće oduševljeni dobrodošlicom. Turnir je sam po sebi specifičan, tako da će moći da gledaju dve utakmice dnevno u grupnoj fazi. Svih osam naših stadiona je blizu da bude završeno, tako da planiramo pravi festival fudbala – dodao je Al-Kater.

Nezadovoljni su i fudbaleri Engleske, a Hari Kejn je tim povodom razgovarao sa saigračima. Međutim, problem je što Engleska ima memorandum sa Katarom .

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.