PIKSI IMA PRILIKU DA NASTAVI GDE JE STAO: Poslednja pobeda nad Portugalcima je bila izvojevana njegovim pogotkom!
Foto: Starsport©

Samo hrabro večeras!

PIKSI IMA PRILIKU DA NASTAVI GDE JE STAO: Poslednja pobeda nad Portugalcima je bila izvojevana njegovim pogotkom!

Priliku za prvu veliku pobedu izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija imaće večeras

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Portugaliju u okviru drugog kola kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar.

U 21. veku ove dve reprezentacije su se sastale šest puta, od toga je Portugalija slavila tri i toliko je bilo nerešenih.

Priliku za prvu veliku pobedu izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija imaće večeras, a proslavljeni fudbaler je na konferenciji za medije rekao:

- U poslednja dva susreta izgubili smo od Portugala u Beogradu, učinićemo sve da prekinemo tu tradiciju, verujem da ćemo uspeti, mada znam da neće biti lako. Mi se nećemo predati unapred, gledamo utakmicu kao veliki izazov i verujemo da možemo da pariramo tako jakoj ekipi. Atmosfera na poslednjem treningu bila je sjajna i svi jedva čekamo da počne. Velika je motivacija kad igrate protiv šampiona Evrope i uživaćemo u fudbalu.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

On je dodao da je ekipi sigurno psihološki malo lakše da priprema meč, nakon što je na startu savladala Irsku, ali i istakao da će meč protiv Portugalaca biti potpuno drugačiji

- Veoma je važno kada startujete sa pobedom, uspeli smo to da uradimo protiv Irske, sa psihološke strane to može da znači neki pozitivni mir, ali sada ne razmišljamo o Irskoj, samo o Portugalu. Potpuno je nova pozicija, nov protivnik i potpuno drugačija igra. Stalno potenciram na kolektivnom duhu i mislim da je snaga jedne ekipe upravo u tome. Mi verujemo u tu snagu, tako da ćemo sutra pokazati sve što možemo da kao grupa odgovorimo na izazov koji se zove Portugal.

Fernando Santoš
foto: EPA/Rodrigo Antunes

Svoje viđenje pred početak ovog duela izneo je i slekotor Portugalaca, Fernando Santoš.

- Došli smo u Beograd da pobedimo. Izuzetno cenim Srbiju, selektora Stojkovića. Znam ga još kao fudbalera, iz Marseja, video sam da je promenio neke stvari u formaciji, sada su trojica u zadnjoj liniji, ali verujem u moj tim.

Statistika u međusobnim susretima nije na strani Orlova. Naime Srbija od osamostaljenja nikada nije savladala Portugal, a ukupno punih 37 godina.

To se dogodilo 2. juna 1984. godine, a strelac pobedonosnog pogotka bio je verovali ili Dragan Stojković Piksi. Srpski selektor je tada imao 19 godina, a posle golova Safeta Sušića i Sulejmana Halilovića rezultat je bio 2:2.

Sve je u finišu meča rešio Piksi pogotkom iz penala, tako donevši pobedu Jugoslaviji u prijateljskoj utakmici.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.