ILIEV O ZARADI PARTIZANA: Problem je u onima što mi se smeju, doneo sam u klupsku kasu 61 milion evra!
Foto: Starsport©

alal vera

ILIEV O ZARADI PARTIZANA: Problem je u onima što mi se smeju, doneo sam u klupsku kasu 61 milion evra!

Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni

Objavljeno:

Bivši sportski direktor Partizana, a sada nezvanični šef skauting službe crno-belih Ivica Iliev rekao je da dug kluba ne raste tokom pandemije koronavirusa. On je dodao da je “parnom valjku” doneo 61 milion evra.

Ivica Iliev zvanično nema funkciju u Partizanu, ali je u klubu ostao dok se ne nađe najbolje rešenje za sportskog direktora. To traje sada će skoro dve godine. Ipak, Ivica Iliev sa uspehom obavlja posao koji mu je zadat. On je u klub samo na prodaju igrača uneo 61 miliona evra.

– Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni. Razumem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad, međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da ume da radi, a vi mu se i dalje smejete, onda je problem u vama. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao – počeo je priču za “Informer”, Ivica Iliev.

Ivica Iliev
foto: Dragan Kadić

Partizan je u poslednjih nekoliko godina koliko je Ivica Iliev tu prodao Strahinju Pavlovića za 10 miliona evra, Filipa Stevanovića za 6,5 miliona evra i određene bonuse, Nikolu Milenkovića za 5,1 milion evra, Umara Sadika za 5 miliona evra uz određene bonuse, Leonarda za 4 miliona evra.

– Na transfer Sadika sam posebno ponosan, ispostaviće se da je to najunosnija prodaja nekog stranca sa srpskog tržišta. Takođe sam ponosan i na transfere Strahinje Pavlovića u Monako i Filipa Stevanovića u Mančester Siti. Pokazali smo da je i iz Srbije moguće prodavati fudbalere za veliki novac. Verujem da ćemo tako i u budućnosti nastaviti – dodao je Iliev.

Bivši fudbaler Partizana, a sada nezvanično funkcioner kluba je istakao da nije navikao da o njemu priča lepo.

– Nisam navikao da o meni neko govori lepo, čak i kad se dešavaju lepe stvari. Znam kako sam radio i šta sam doneo klubu. Ta suma od 60.970.000 evra nije iznenađenje. Da se razumemo, nisam radio sam, sve je bilo u dogovoru sa predsednikom i generalnim sekretarom. Posledica je da je Partizan danas finansijski stabilan i da dug kluba nije uvećan, uprkos problemima koje je izazvala pandemija.

Ivica Iliev, Miloš Vazura
foto: Starsport©

Ivica Iliev je pokušao da objasni zašto Paritzan od prodaje igrača ne smenjuje dug koji je 30 miliona evra. Godišnji budžet potreban da se preživi je 15 miliona evra.

– Kako mislite da namaknemo budžet od 15.000.000 evra godišnje? Tu spadaju plate zaposlenih, fudbalera, rešavanje tekućih problema. Mi nemamo novac od ulaznica. Sad nema publike na stadionu, čak i da kad bi se igralo pred gledaocima, bez evropskih mečeva naš prihod od ulaznica je maltene nepostojeći. Nemamo ni sponzore koji bi mogli da nam daju neki ozbiljni novac. Dakle, živimo uglavnom od transfera – zaključio je Ivica Iliev.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.