ŠĆEPOVIĆ: ODMAH SAM PRIHVATIO POZIV IZ MALAGE! Još uvek upoznajem grad
Foto: EPA/Sergio Barrenechea

nova sredina

ŠĆEPOVIĆ: ODMAH SAM PRIHVATIO POZIV IZ MALAGE! Još uvek upoznajem grad

Bivši fudbaler Partizana, nedavno je zabeležio debi za ekipu Malage

Objavljeno: 10:54h

Srpski fudbaler Stefan Šćepović, nedavno je debitovao za ekipu Malage u remiju protiv Tenerifea (1:1).

Malaga je za njega nova sredina, a sa gradom se još uvek nije upoznao.

– Nisam imao mnogo slobodnog vremena između treninga. Video sam malo centar grada. Uživam zbog sunčanog vremena, prija mi da šetam. Ne idem na mesta poput barova ili kafića zbog koronavirusa – kazao je Šćepović.

U Malagu je došao kao slobodan igrač, a bez kluba je bio mesec dana.

– Imao sam još godinu dana ugovora u Japanu, ali sam ga raskinuo, posle čega sam bio u Srbiji. Sve se izdešavalo brzo, za manje od jednog dana smo se sve dogovorili. Pričao sam sa sportskim direktorom Malage Manolom Gasparom.

Malaga je daleko od stare slave kada je igrala Ligu šampiona.

– Znao sam već sve o situaciji u klubu. Pratio sam špansku ligu puno i znao sam gde dolazim. Bio sam bez kluba i odjednom me je zvao sportski direktor Malage, pomislio sam, to je to. I dalje je to veliki klub. Bio sam srećan kada sam čuo sve što mi nude, nije bilo teško da prihvatim. Imamo ugovor do kraja sezone i onda ćemo da vidimo šta dalje. Razgovaraćemo. Ne postoje nikakve klauzule u ugovoru.

On je tokom karijere igrao u devet zemalja.

– To vidim kao prikupljanje iskustva. U Španiji se osećam kao kod kuće, tu sam bio najbolji, ali gde god sam bio učio sam nove stvari. Ne samo o sportu, već o životu. Obogaćuje kada učite o drugim kulturama i državama, pomaže kasnije.

Napadač je istakao da je veliki poliglota.

– Pričam srpski jezik, koji mi je maternji, španski, engleski i italijanski. U drugim zemljama u kojima sam bio, uspeo sam da naučim neke reči, da razumem šta mi kažu. Međutim, ne pričam te jezike dobro kao španski, engleski ili italijanski.

Bivši napadač Partizana pričao je o poslednjem iskustvu u Mačidi.

– Oporavljao sam se od povrede koju sam zadobio u Poljskoj, gde mi je stradalo koleno posle samo tri utakmice. U Japanu pripreme počinju u januaru, a liga u februaru. Bio sam voljan da probam nešto novo. Bilo je to sjajno iskustvo. Živeo sam u blizini Tokija. Liga me je iznenadila, jer ima dosta timova koji igraju dobro. Tehnički su Japanci dobri, ali taktika ih malo košta – objasnio je Šćepović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.