ODLAZAK NA SVETSKO PRVENSTVO JE PRIORITET SVIH NAS, PRVA UTAKMICA JE UVEK TEŠKA! Kaže Piksi pred meč sa Irskom
Foto: fss.rs

samo atraktivno i dinamično

ODLAZAK NA SVETSKO PRVENSTVO JE PRIORITET SVIH NAS, PRVA UTAKMICA JE UVEK TEŠKA! Kaže Piksi pred meč sa Irskom

Kao što je običaj, dan pred utakmicu na konferenciji za medije selektor ''orlova'' Dragan Stojković Piksi

Objavljeno:

Sutra fudbalska reprezentacija Srbije će započeti novi kvalifikacioni ciklus za plasman na Svetsko prvenstvo u Katar 2022. godine.

Kao što je običaj, dan pred utakmicu na konferenciji za medije selektor ''orlova'' Dragan Stojković Piksi, je izneo svoja očekivanja pred sutrašnji svoj premijerni susret na klupi repretentacije:

- Prva utakmica je kao takva, uvek teška i veoma značajna. Ne postoji garancija da ćete pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno. Zbog toga je fudbal interesantan. Vrlo važno je sa kakvom igrom i performansama odigrate meč. Možete da budete mnogo bolji, a da ne pobediti, ili da bude obrnuto. Naravno da su naše misli usmerene ka tome da odigramo dobro, dominiramo i pobedimo. Za to se spremano. Ako me pitate da li bih bio zadovoljan bodom, reći ću da nisam. Učinićemo sve da pobedimo i duboko verujemo da možemo.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Ove kao i svake kvalifikacije su od velikog značaja za celu naciju:

- Mi se nalazimo na jednom zajedničkom projektu. Kvalifikacije kratko traju, već u novembru će biti mnogo toga jasno, ulog je veliki. Odlazak na Svetsko prvenstvo je prioritet i obaveza, mnogo je lepo učestvovati na tako velikom takmičenju. Nije to samo individualna satisfakcija, već možete nešto da uradite za svoj narod. Ja sam optimista po prirodi, ne želim da se predajem dok god ima nade, to želim i od igrača, ne tražim da lete na terenu, jer neće imati krila. Ali želim da igraju atraktivan, dinamičan fudbal, koji će vratiti nadu našim navijačima. Taj optimizam želim da prenesem na njih i da budemo uvek spremni za velika dela - dodao je selektor.

Reprezentacia Republike Irske u Beograd dolazi u oslabljenom sastavu, ali to ne mora ništa da znači, Piski je kako kaže maksimalno fokusiran na sopstvene redove:

- Iskren da budem, ne obraćam pažnju na njihov sastav, puna koncentracija je na moj tim i moje igrače. Znam dovoljno što treba jedan trener da zna o njima. Nisam se bavio detaljima u nihoovom satavu, ali izuzetno respektujem reprezentaciju Republike Irske.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Na kraju je bilo pitanje koje se ticalo fizičke spreme, odnosno konkretno je selektor upitan, da li je Japanski kondicioni trener zadovoljan spremom srpskih fudbalera:

- Nebitno je da li je on zadovoljan, bitno je da li sam ja zadovoljan. Igrači su dosta raspoloženi, što me raduje. Uvek je lepo igrati za reprezentaciju. Pretpostavljam da su umorni, dolaze iz svojih klubova, mnogi igraju svih 90 minuta već duže vreme u kontinuitetu, što može da predstavlja probelem, ali ne treba da bude alibi. Ovi treninzi koje imamo su tehničko-taktički, nimalo kondicioni. Trebaju nam igrači koji su "freš" i da mogu da sprovedu zajedničke ideje u delo. Mislim da se fizički dobro osećaju - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.