ZORAN TOŠIĆ GOVORIO O BANKROTU DOSADAŠNJEG KLUBA: Ali se osvrnuo i na povratak u Partizan!
Foto: Starsport©

Sve je moguće

ZORAN TOŠIĆ GOVORIO O BANKROTU DOSADAŠNJEG KLUBA: Ali se osvrnuo i na povratak u Partizan!

Poslednje što znam je da se klub ugasio. U Kini je specifična situacija jer mnogi klubovi koji su u prethodni sezonama ime kompanije u sklopu imena kluba, morali su da menjaju ime kluba

Objavljeno:

Zoran Tošić nenadano je ostao bez kluba, pošto je njegov dosadašnji tim Tajdžo Juande ugašen.

Iako su osnovani pre samo četiri godine, a za dve sezone su stigli od četvrte do druge lige, kineski vlasnici su morali da proglase bankrot usled finansijske krize.

To je pogodilo i bivšeg srpskog reprezentativca koji je februara 2020. godine iz Partizana otišao u najmnogoljudniju zemlju sveta, baš u vreme kada je tamo harao koronavirus.

Tošić je u razgovoru za B92 otkrio šta se zapravo desilo.

- Poslednje što znam je da se klub ugasio. U Kini je specifična situacija jer mnogi klubovi koji su u prethodni sezonama ime kompanije u sklopu imena kluba, morali su da menjaju ime kluba. Velika većina klubova je morala to da uradi. Gazda kluba je i vlasnik te kompanije kako se klub zvao i pretpostavljam da je to razlog što više nije imao razloga da finansira i više ulaže u fudbal. Nisam imao više kontakata i poziva, čekao sam da vidim šta će se desiti. Samo su mi javili da se klub gasi i da sam slobodan igrač - objasnio je Tošić za B92.net.

Zoran Tošić
foto: Starsport©

Naravno, on će potraživati dugovanja koja su ostala prema njemu od strane Tajdžo Juandea.

- Advokat me je posavetovao da postoji FIFA fondacija koja se bavi tim slučajevima kada igrači ostanu bez kluba u slučaju gašenja kluba. FIFA fondacija može da pokrije to, ali je to proces koji će da traje. Sve sam prepustio advokatima i videćemo u kom smeru će sve da ide.

Iako možda nije toliko realno, odmah je u srpskoj javnosti počelo da se šuška – da li je opcija povratak u Partizan?

- Poznato je da sam u Partizanu bio godinama, imao dobar odnos i sa trenerom i upravom. Oni guraju odlično i nadam se da će nastaviti tim tempom. Poznato je i da imaju velika dugovanja prema meni, stalno smo u kontaktu i pokušavamo da nađemo rešenje za to pitanje. Nismo otvarali te teme vezane za moj povratak, ali videćemo šta će se dešavati na leto. ostavio je "prostora" Tošić.

(Espreso/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.