TOŠIĆ OTVORIO DUŠU: Kad sam išao iz Partizana, govorili su mi da sam lud, a ja ispao najpametniji!
Zoran Tošić, Foto: Starsport©

SVE JE REKAO

TOŠIĆ OTVORIO DUŠU: Kad sam išao iz Partizana, govorili su mi da sam lud, a ja ispao najpametniji!

Viza za plej-of stigla je u poslednji čas, savladan je Peking, drugi put u sezoni, Peking kojeg je i remi mogao da odvede dalje

Objavljeno:

Fudbalski klub Tajdžu, čiji dres nosi Zoran Tošić, je ispunio glavni ovosezonski zadatak - obezbedio je opstanak samom činjenicom da se plasirao u kineski drugoligaški plej-of u kojem će se šest timova boriti za elitne ulaznice.

Apetiti rastu, novi ciljevi se postavljaju, onaj najdalji, najveći i najslađi nije pod obavezno i da se ostvari, ali šansa se ukazala. Bilo bi idealno... I delovalo bi i zvučalo gotovo senzacionalno ako bi se Tajdžu dočepao najjače kineske lige.

Klub osnovan i formiran 2017! Od četvrtog ranga do... Ma, do najveće tamošnje fudbalske scene. U godini koju je obeležila korona, Zoran Bambi Tošić za Sport Klub kaže:

- U Kini sad ni v od virusa, a kad sam odlazio iz Srbije, govorili su mi da sam lud, da mi uopšte nije potrebna avantura... Ispadoh najpametniji.

Plasman u društvo najboljih je izvodljiv, ili je to, ipak, samo pritajena nada upitan je Zoran Tošić.

- Najkvalitetniji su Čangčun i Čengdu, mada... Pet utakmica, svako sa svakim, svi imaju šansu od 25. oktobra do 10. novembra. Mi smo tu negde, ne najbolji, ne i najslabiji, iznenađenja su moguća, fudbal ih ponekad servira, možda je ovo trenutak. Verujemo, videćemo. Grad Čengdu je bio domaćin takmičenja u grupi, Čengdu će dočekati i učesnike plej-ofa, što je dobro za nas, kažem dobro, mislim na adaptaciju, upoznali smo terene na kojima će se igrati, ovde smo kao domaći.

Tošić i Stojković
Tošić i Stojković foto: Starsport©

Viza za plej-of stigla je u poslednji čas, savladan je Peking, drugi put u sezoni, Peking kojeg je i remi mogao da odvede dalje?

- Nama je odgovarala samo pobeda, do nje smo i došli. Bez mene. Nije bilo potrebe da ulazim sa klupe, propisi dozvoljavaju da samo dvojica stranaca budu na terenu, ovoga puta igrali su štoper Marko Bašić i napadač Daniel Čima Čukvu, čuvali smo 2:1, trener je sve karte bacio u odbranu, uveo defanzivce i pogodio. Klasičan bunker. Ko pređe centar... Muka od fudbala. Važnost je učinila svoje, Tajdžu je uspeo, koga interesuje što je lopta 45 minuta bila u vazduhu... Veliki, zaista veliki uspeh za ovako mlad klub. Predsednik Li Jang je, naravno, prezadovoljan, slavili smo sinoć u hotelu...

Naime svi igrači dobili su odmor do ponedeljka, ali se uskoro pripreme nastavljaju.

- Većina se vratila u grad Tajdžu, daleko je, mrzelo me da putujem, ostao sam, imam i društvo, sa mnom je Nikola Đurđić, bivši prvotimac Partizana, sad igra za Čengdu. Da izađemo konačno iz hotela, odemo negde na kafu, večeru, van ovog karantina u kojem smo proveli 30 dana - kaže na kraju Zoran Tošić za Sport Klub.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.