OGLASILI SE SRPSKI REPREZENTATIVCI: I da nije doneta ta odluka ja bih došao ovde! Imao sam problema s klubom!
Foto: fss.rs

upoznali novog selektora

OGLASILI SE SRPSKI REPREZENTATIVCI: I da nije doneta ta odluka ja bih došao ovde! Imao sam problema s klubom!

Stojković je za ovaj termin pozvao 30 fudbalera, a s obzirom da se utakmice igraju na tri dana, očekujemo da vidimo nekoliko različitih postava

Objavljeno: 13:55h

Reprezentativci Srbije Filip Đuričić i Stefan Mitrović obratili su se javnosti na okupljanju "orlova" u Staroj Pazovi.

Ovo je prvo okupljanje selekcije pod vođstvom novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Srbiju očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. i dueli sa Republikom Irskom (24. mart, Beograd), Portugalom (27. mart, Beograd) i Azerbejdžanom (30. mart, Baku).

Stojković je za ovaj termin pozvao 30 fudbalera, a s obzirom da se utakmice igraju na tri dana, očekujemo da vidimo nekoliko različitih postava.

Dragan Stojković Piksi
foto: fss.rs

Đuričić i Mitrović su izneli prve utiske po okupljanju u Sportskom centru FSS i susretu sa novim selektorom. - Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju. U radu će se dosta toga promeniti. Svaki selektor ima svoje ideje, a na nama je da prihvatimo to, radimo najbolje što možemo i da ostvarimo krajnji cilj, a to je plasman na Mundijal. Dosta toga nije valjalo, ali treba da se koncentrišemo na ono što dolazi - odgovorio je Đuričić.

Saradnja sa Piksijem. - Pričali smo za italijanske medije da je Piksi bio idol nacije, da je veliki autoritet. Igrao je na toj poziciji kao i ja. Imaću dosta toga da naučim od njega. Nastavljamo tradiciju da će mi biti treneri bivši veliki igrači: Van Basten, Mihajlović, Kuman...

Filip Đuričić, Dušan Tadić
foto: Starsport©

Đuričić dobro igra u poslednje vreme za nacionalni tim.

- Voleo bih da nastavim seriju golova. Bitno je da ekipa pobeđuje, da kvalifikacije otovorimo na pravi način. Prva utakmica je najteža i najbitnija. Irska je kvalitetna ekipa, ali mislim da treba da se koncentrišemo na nas.

- Da li bih hteo da i sada bude nerešeno protiv Irske? Iskreno, ne bih voleo. Portugal? Uvek treba ići na pobedu. Bili su prvaci Evrope, da li bih bio zadovoljan bodom? Bih, ako bismo pre toga pobedili Irsku.

O Ronaldu...

-Ronaldo i Mesi su za mene van svake konkurencije. Njih dvojica, pa onda svi ostali. Sigurno je da Ronaldo utiče na ekipu, na protivnike. Sama njegova pojava mnogo toga menja. Velika prednost je za njih što ga imaju. Nadam se da će imati loš dan protiv nas - poručio je Đuričić.

Filip Đuričić, Stefan Mitrović
foto: fss.rs

- Očekujem novu energiju. Mislim je selektor čovek koji uliva poverenje svih nas u reprezentaciji, kao i svih sportskih radnika u zemlji. Očekujem da nametne autoritet i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo - rekao je Mitrović.

Nema Aleksandra Kolarova, koji nije pozvan, ali ni Nemanje Matića i Luke Milovojevića koji su završili sa reprezentacijom.

- Aleksandar Kolarov je neko ko je dugo bio ovde. Ne treba trošiti reči o njegovim fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Ovo je odluka selektora i treba da podržimo momke koji su tu. Što se tiče Matića i Milivojevića, treba da poštujemo njihovu odluku. Treba da podržimo ove momke i ekipu koju je selektor izabrao. Što se tiče bodova u prva tri kola, mi se pripremamo i radimo da osvojimo svih devet bodova.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Nikola Milenković, Erling Haland, Stefan Mitrović
foto: EPA/Fredrik Varfjell

Kakvi su Irci?

- Irci forsiraju ostrvski stil. Najveća opasnost nam preti iz prekida. Treba da se fokusiramo na nas, da se fokusiramo na detalje. Ako mi budemo pravi na terenu, naš kvalitet će doći do izražaja.

- Što se tiče formacije, u klubu igram i jednu i drugu formaciju. Selektor će odlučiti šta je najbolje za ekipu. Svi igrači na spisku mogu da odigraju kvalitetno u obe formacije, svi smo spremni da odgovorimo na to.

Mitrović je član Strazbura i imao je velikih problema da dobije dozvolu tamošnjeg Saveza i vlasti da se odazove selektoru.

- Nije bilo baš najprijatnije, imao sam ozbiljnih problema u klubu. Na kraju, došli smo do dogovora. Promenili su njihovu odluku, koja bi diskriminisala ostale fudbalere. I da se odluka nije promenila, ja bih bio danas ovde. Najveća čast je igrati za svoju zemlju. Reprezentacija iznad svega.

O duelu sa Ronaldom...

- Imao sam prilike da igram protiv njega u Španiji. Ne treba trošiti reči o njemu. Pravi je profesionalac. Sad je već u ozbiljnim godinama, ali to ne menja ništa.On ostaje najveća opasnost. Čast je odmeriti snage sa takvim igračima.

(Esperso / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.