ZAMALO DA SE PONOVO SLUČAJ ŽIVKOVIĆ U PARTIZANU: Zdjelar u poslednji čas spasio crno-bele plaćanja ogromnih penala!
Foto: Starsport©

velike su to pare

ZAMALO DA SE PONOVO SLUČAJ ŽIVKOVIĆ U PARTIZANU: Zdjelar u poslednji čas spasio crno-bele plaćanja ogromnih penala!

Odlični vezista je pokazao koliko voli klub po ko zna koji put i nije hteo da ga dovede u lošu finansijsku situaciju

Objavljeno: 12:55h

Krajem prošle nedelje u Humskoj je završena višemesečna saga oko novog ugovora Saše Zdjelara. Vezista crno-belih je konačno parafnuo potpis na produžetak saradnje i time skinuo kamen sa srca i stručnom štabu i upravi i navijačima.

Nekadašnjem "Zlatnom Orliću" ugovor je isticao na kraju sezone i postojala je mogućnost da se već sada dogovori sa drugim klubom, obezbedi sebi novac za potpisivanje ugovora i na leto kao slobodan igrač napusti Humsku, a Partizan ostane bez novca za obeštećenje.

Međutim, Zdjelar je pokazao koliko voli crno-bele i nije hteo da "izda" klub, pa se obavezao na novu vernost te tako omogućio Partizanu da jednog dana i zaradi od njegove prodaje.

Ali nije zamenik kapitena spasio crno-bele samo gubitka u vidu obeštećenja, već je spasio klub i plaćanja dodatnih penala Olimpijakosu, prenosi "Telegraf".

O čemu se radi?

Zdjelar je u Partizan stigao u zimu 2018. godine, isprva kao pozajmljen fudbaler iz Olimpijakosa, ali sa otkupnom klauzulom od 500.000 evra, koja je, kada se aktivirala nekoliko meseci kasnije, sadržala i procente od dalje prodaje. Takođe, dogovor je podrazumevao da od narednog transfera, dakle od prodaje Zdjelara iz Partizana u drugi klub, Grcima pripada 50 odsto, a uložena suma u igrača se odbija i potom obeštećenje deli.

Saša Zdjelar
foto: Starsport©

Partizan je veoma dobro prošao u startu, jer je Olimpijakos u jednom momentu zapao u tešku finansijsku krizu, baš u periodu kada su crno-beli grčkom klubu prodali Uroša Đurđevića za 2.500.000 evra. I. umesto da plate jednu od rata od 500.000 evra za Đurđevića, klubovi su se dogovorili da se pomenuta suma "prebije" u dogovoru koji su imali prilikom transfera Zdjelara u kontrasmeru.

Ostali deo dogovora je ostao na snazi, ali su se Grci ipak dobro zaštitili, kao da su predvideli da bi Zdjelar u Humskoj mogao da "izgura" ceo ugovor i napusti klub kao slobodan igrač.

Da ne bi ostali praznih šaka u tom slučaju, uvrstili su još tada opciju u ugovor, i to zahvaljujući Lini Soluku, nekada vrsnom advokatu, a sada direktorki Olimpijakosa, po kome je Partizan bio u obavezi da isplati Grcima "penal" od čak 700.000 evra.

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.