U GLAZGOVU VLADA POLICIJSKI ČAS! Old Firm po stoti put bez pobednika! Seltik ne može ništa ni umornom Rendžersu!
Foto: Profimedia

32. kolo premijer liga škotske

U GLAZGOVU VLADA POLICIJSKI ČAS! Old Firm po stoti put bez pobednika! Seltik ne može ništa ni umornom Rendžersu!

Treba napomenuti da pre utakmice nije bilo tradicionalnog špalira koji se priređuje u čast šampiona

Objavljeno: 16:26h

U standardnom terminu od 13:00 sati koji je rezervisan kad je na programu Old Firm derbi, fudbaleri Seltika i Rendžersa odigrali nerešeno 1:1, u okviru 32. kola Škotske Premijer lige.

Ova utakmica ovih između ovih ljitih rivala nije imala rezultatski značaj, jer su ''policajci'' već u prošlom kolu obezbedili dugo čekanu titulu, predvođeni sa klupe Stivenom Džerardom, koji sa ekipom iz Glazgova imao možda i najbolju sezonu u novijoj istoriji kluba.

Legendranom fudbaleru Liverpula je ovo bio stoti meč na klupi Rendžersa.

Sa druge strane Seltik ostaje posle dugo vremena bez titule, zbog čega su navijači bili ogorčeni i tražene su ostvke pojedinih članova u klubu.

FK Rendžers, FK Seltik
foto: Profimedia

Treba napomenuti da pre utakmice nije bilo tradicionalnog špalira koji se priređuje u čast šampiona.

No da se sad prebacimo i da vidimo šta je bilo na terenu.

Prvo poluvreme je proteklo sa dosta prilika na obe strane kako i zaslužuje ova utakmica.

Prvi udarac su zadali domaći odnosno Seltik koji je preko Mohameda El Junusija poveo u 23. minutu, koji je posle centaršuta sa leve strane glavom loptu poslao u mreži golmana gostiju Mekgregora.

Samo nekoliko minuta kasnije ponovo su zeleno beli bili u prilici, ovoga puta je Mekgregor šutirao svom prezimenjaku. Ali je iz tog duela kao pobednik izašao golman Rendžersa.

Gosti su izjednačili može se reći iz prve prave prlike, kada je posle kornera prvo Leon Balogun prebacio loptu ka Alfredu Morelosu, a najbolji igrač Rendžersa je lagano savladao golmana Seltika. Tako da je od 38. minuta na semaforu stajalo 1:1.

Do kraja prvo dela ređale su se šanse na obe strane za Seltik su pokušali Eduard i El Junusi, ali je njihove pokušaje bez problema odbranio Mekgregor.

Dok je za Rendžers nakon jednog kontranapada šutem sa ivice kaznenog prostora pokušao Rajan Kent, ali je kao i njegov kolega sa druge strane tako je i Skot Bejn bio uspešan na svom golu. Tako da se na poluvreme otišlo sa 1:1.

Drugo poluvreme se može reći proteklo u napadima Seltika, koji su imali veliku želju i motiv da savladaju ljutog rivala.

Prvo je u 49. minutu glavom pokušao Velš posle kornera, ali promene rezultata nije bilo. Samo tri minuta kasnije Eduard je ponovo bio u šansi, ali je njegov šut otišao pored gola.

FK Rendžers, FK Seltik
foto: Profimedia

Potom je usledio jedan mirniji period utakmice, sve do 72. minuta kada je Dejvid Turnbul šutem po sredini gola nije puno ugrozio golmana gostiju.

Već u sledećem napadu je ponovo Seltik zapretio, ponovo preko Eduarda koji je glavom loptu poslao sada preko prečke.

Poslednja šansa na meču je bila za Rendžers kada je Ruf iz šesnesterca šutirao pored leve stative.

Na kraju je ostalo nerešeno 1:1, prava šteta što nismo videli još golova, pored mnoštva šansi pre svega igrača Seltika koji su makar tako je delovao u meč ušli sa više motiva i želje za pobedom, koju nisu uspeli da ostvare.

Ovo je bio stoti remi na Old Firm derbiju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.