MAMIĆ BI ŠTO PRE U ZATVOR: Da rešim to čim pre i odradim, imam dete od godinu dana!
Foto: EPA/Neil Hall

oglaSIO SE

MAMIĆ BI ŠTO PRE U ZATVOR: Da rešim to čim pre i odradim, imam dete od godinu dana!

Posle uspeha Dinama je odlučio da progovori o presudi na zatvorsku kaznu

Objavljeno: 11:53h

Samo tri dana uoči važne utakmice protiv Totenhema, Dinamo je ostao bez trenera Zorana Mamića (49). Razlog je pravosnažna presuda Vrhovnog suda Hrvatske zbog čega će mlađi Mamić morati u zatvor na četiri godine i osam meseci.

Mamić je podneo ostavku u ponedeljak uveče, dao kratku izjavu i to je bilo to od njega. Izbegavao je medije, čekao utakmicu protiv Totenhema i svedočio čudu. Njegov Dinamo pobedio je 3:0 i prošao u četvrtfinale Lige Evrope, a sad već bivši trener se pojavio u 'modroj' svlačionici nakon utakmice te proslavio pobedu s igračima i novim trenerom Damirom Krznarom.

Zoran Mamić
foto: EPA/Daniel Kasap

A onda je samo dan nakon istorijske pobede odlučio po prvi put progovori za medije nakon presude.

- Ta presuda je bila nepravomoćna, ali od kad je postala pravosnažna, s tim da naglašavam, ja se i dalje ne osećam krivim, poštujem tu odluku i učiniću sve što moram. Sad sledi pravna borba i čekamo dalje odluke, kako odluče tako će biti - kazao je mlađi Mamić za "RTL".

Zoran Mamić
foto: EPA/Szilard Koszticsak

Presuda je od ponedeljka pravosnažna, ali još nije poznato kada će Zoran na služenje kazne. Spominje se i odlaganje...

- Analiziraću s porodicom odlazak u zatvor, postoji li mogućnost odlaganja, jer imam dete od godinu dana. U načelu sam spreman da to čim pre rešim. Imaću 50 godina, odradiću tu kaznu i želim nakon toga normalno da živim - kazao je on.

Zoran Mamić
foto: EPA/Neil Hall

Osvrnuo se i na izjave svog brata Zdravka, begunca od hrvatskog pravosuđa, koji je pre nekoliko dana izneo niz optužbi na račun predsednika Vrhovnog suda Đure Sese i osječkih sudija.

- Moj brat iznosi dosta informacija van, ja o tome ne mogu govoriti. Znam samo da moj brat govori istinu, sve je istina od prve do poslednje reči. Postoje mehanizmi da se sve to proveri, ako neko hoće to da uradi i proveri, može. Nisam bio na ispitivanju u Uskoku po tom pitanju - tvrdi Mamić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.