VUNDERKIND IZ ŠAPCA ZA ESPRESO - Knežević: Ponuda ima iz najjačih liga, ali pre toga želim opstanak sa Mačvom!
Foto: Starsport©

Svetla budućnost je pred njim

VUNDERKIND IZ ŠAPCA ZA ESPRESO - Knežević: Ponuda ima iz najjačih liga, ali pre toga želim opstanak sa Mačvom!

Počastvovan sam što su moje igre i potencijal dovele do toga da u ovim godinama imam priliku da karijeru nastavim u inostranstvu

Objavljeno:

Iako nam je fudbal u lošem stanju, ipak i dalje smo zlatna riznica za mlade talente za koje se otimaju mnogi evropski klubovi.

Jedan takav primer je mladi fudbaler Mačve iz Šapca, Branislav Knežević, koji je sa nepunih 18 godina debitovao za prvi tim, a pravu šansu je dobio u ovom delu sezone.

Već mesecima unazad se govori o ovom mladom fudbaleru i o tome da su za njegove usluge zainteresovane mnoge ekipe.

O svojim planovima u budućnost, Mačvi i karijeri govorio je za naš portal.

- Počastvovan sam što su moje igre i potencijal dovele do toga da u ovim godinama imam priliku da karijeru nastavim u inostranstvu. To mi je oduvek bila želja i za to sam vredno trenirao i uvek pružao maksimum - istakao je Knežević, a zatim dodao.

- Najveću zahvalnost dugujem Mačvi koja mi je pružila priliku u seniorskom timu. Iako sam imao ponude da odem na polusezoni, ostao sam u klubu da im se odužim na neki način i da pokušamo da obezbedimo opstanak. Nadam se da će na kraju sezone i oni biti zadovoljni.

Knežević je svoj debi imao protiv Voždovca, pred kraj prošle sezone, ali najviše mu je u sećanju ostao duel sa Crvenom zvezdom u Šapcu u kome je bio starter.

- Debitovao sam u poslednja četiri kola prošlog prvenstva, a sam ponosan najviše na utakmicu sa Zvezdom koju sam počeo od starta i u kojoj sam pružio dobru igru i pokazao da mogu da igram na visokom nivou. Bio je to čudan osecaj, mesecima ranije gledao si te fudbalere na televiziji, a sada ulazis u duele sa njima. Verujem da posedujem kvalitet da nastavim u nekoj jačoj ligi, ali sve to zavisi od mog agenta, kluba, pa i od mene samog.

Saša Zdjelar, Branislav Knežević
foto: Starsport©

Konkretnih ponuda je bilo od strane Udinezea i Crvene zvezde, ali mladi fudbaler ističe da ne sumnja da će ih biti još, pogotovo sada kako sezona odmiče.

- Moja želja je da nastavim karijeru u nekoj od liga petica. Nije bitno koji klub, ali verujem da bih se najbolje snašao u Seriji A i Primeri. Za sada ne želim previše da se opterećujem sa tim, jer nam sledi velika borba za opstanak, kada stignu ponude i kada se završi sezona sešću sa ljudima iz kluba, menadžerom i dobro ćemo da razmislimo.

Kako ističe, iako mu je želja inostranstvo, ne bi mu bilo krivo i da potpise za jednog od večitih rivala.

- Naravno da ostavljam mogućnost da ostanem u Srbiji i da zaigram za jedan od naša dva najveća kluba, od toga ne bežim. Ipak, smatram da bi mi mnogo bolje bilo u inostranstvu, ali otom potom, moje misli su u Šapcu i daću sve od sebe da pomognem Mačvi u ovom teškom periodu, a kasnije ćemo da vidimo.

Dobre partije u “provincisjkom Urugvaju” su ga dovele do omladinske selekcije Srbije.

- Nema veće časti nego predstavljati svoju zemlju, zastavu i himnu. Velika je odgovornost i drago mi je sto sam se našao na spisku. Na meni je da nastavim vredno da radim, a želja mi je u budućnosti da debitujem i za A reprezentaciju. Da bih u tome uspeo moram da pružim maksimum i da budem na oku selektoru - zaključio je Knežević.

(Espreso/Vanja Aleksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.