PIKSI: Volim kreativnost na sredini, a Milivojević nije taj tip igrača! Ako se Kolarov ljuti, to je njegov problem!
Foto: Profimedia

poruka selektora

PIKSI: Volim kreativnost na sredini, a Milivojević nije taj tip igrača! Ako se Kolarov ljuti, to je njegov problem!

Još jednom je dao odgovor na pitanje zašto nekih do juče standardnih reprezentativaca nema na spisku

Objavljeno: 08:45h

Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi okupiće sledeće nedelje reprezentativce po prvi put od kako je preuzeo kormilo "Orlova" na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Legendarni bivši fudbaler je još pre dve nedelje, takoreći po ozvaničenju njegovog angažmana, objavio svoj prvi spisak i na osnovu koga je javnost stekla utisak da se odrekao pojedini, iskusnijih igrača.

Zbog toga je Luka Milivojević javno poručio da sa 29 godina prekida reprezentativnu karijeru.

Luka Milivojević
foto: Starsport©

- Niko nije uticao na mene da donesem tu odluku. Ja sam sve njih stavio na papir, pogledao datume rođenja, poslednja učešća u njihovim timovima. Nema tu nikakvog revanšizma. Sa Kolarovom imam super odnos, sa Ljajićem takođe. Milivojevića ne poznajem lično. Imam lepo mišljenje o njemu. Mora se doći do toga da se pokaže neka druga vizija. Ja imam tu viziju. Te igrače trenutno ne vidim u toj viziji. Na sredini terena volim više kreativnosti. Volim kreaciju, volim ‘art’, umetnost na sredini. Milivojević nije taj tip igrača. Daleko od toga da on nema kvalitet i da nije profesionalac. Sigurno ne bi igrao u Kristal Palasu. Tamo je čak i kapiten. Ali vidim reprezentaciju u drugačijoj formaciji. O tome se radi - poručio je Piksi.

Osvrnuo se i na dojučerašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova, koji istini za volju ima već 36 godina, ne igra u Interu, a između ostalog je i sam prošle godine poručivao da će završiti reprezentativnu karijeru posle Evropskog prvenstva na koje se nismo ni plasirali.

Aleksandar Kolarov
foto: Starsport©

- Što se Kolarova tiče, mislim da se on ne ljuti. I ne bi trebalo da se ljuti. Ako se ljuti, onda je to njegov problem, ne moj. Verujem da kad se budemo videli u Milanu da ćemo otići na večeru i lepo se družiti. Ništa nije lično, da se tu razumemo. Njegova forma, neigranje u Interu, godine, to su sve faktori koji su me doveli do toga da ga ne pozovem. Ali nisam rekao da ih više neću zvati. Svima su vrata otvorena. Ostavio sam to kao otvoreno pitanje. Ako mi sutra bude trebao Kolarov, zašto ga ne bih pozvao. Ali Milivojević je rekao da neće više da igra, to je njegova odluka. Šta ja mogu s tim...

Takođe je Piksi još jednom "opravdao" pozivanje Milana Gajića i Marka Petkovića, jer Srbija već duže vreme kuburi sa pozicijama bekova.

- Gajić i Petković su bekovi. Čim sam ih stavio na spisak, mislim da jesu. Video sam taj deficit. To su igrači koji imaju neku reprezentativnu pozadinu. Šta je sa tim šampionima svetskim i evropskim, da im ne damo šansu? Nismo mi toliko kvalitetni da ne znamo šta ćemo, pa da ih se odričemo. Moja procena je da zaslužuju da budu tu, ne znam da li će igrati, možda i hoće. Nije greška da im se pruži šansa. Zvezda, recimo, što je odigrala protiv Milana je impresivno, uključujući Gajića. Zato sam ih stavio na spisak - dodaje selektor Srbije.

(Espreso / Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.