NOVI TRENER DINAMA IZ ZAGREBA JE PROPALI UZGAJIVAČ NOJEVA: Od skupljača lopti stigao do klupe hrvatskog šampiona!
Foto: Printscreen/Youtube

Neverovatna životna priča

NOVI TRENER DINAMA IZ ZAGREBA JE PROPALI UZGAJIVAČ NOJEVA: Od skupljača lopti stigao do klupe hrvatskog šampiona!

Izuzetno čudan fudbalski put je imao novi trener "modrih"

Objavljeno: 11:09h

Dinamo iz Zagreba je iznenada u ponedeljak uveče ostao bez trenera Zorana Mamića koji je odmah podneo ostavku nakon što je Vrhovni sud Hrvatske potvrdio presudu nižeg suda njemu i njegovom bratu Zdravku koji se nalazi u bekstvu u BiH.

Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i 8 meseci zbog finansijske zloupotrebe u klubu.

Zoran Mamić
foto: EPA/Szilard Koszticsak

U međuvremenu su na Maksimiru odmah reagovali i za novog trenera postavili Damira Krznara, bivšeg golmana i dugogodišnjeg pomoćnika u brojnim stručnim štabovima prethodnih Dinamovih trenera.

A Krznar je imao itekako zanimljiv život i trenersku karijeru koju je započeo slučajno i to samo zato što mu je propao privatni biznis sa uzgajanjem nojeva.

- Šta je bilo s nojevima? Ha, ha! A ništa, nije išlo pa su završili svi u kobasicama. Srećom, nismo izgubili puno novca, izvukli smo se iz tog posla s malim minusom - rekao je jednom prilikom Krznar.

noj
foto: Nebojša Mandić

Inače, u fudbalski klubovi u Hrvatskoj kažu da se radi o jednom od najboljih stručnjaka mlađe generacije te da su od njege u trenerskoj školi pri HNS-u prepisivali i Niko Kovač, Nenad Bjelica i ostali.

A koliko je posvećen fudbalu govori i situacija iz 2013. godine kada je bio pomoćnik u Dinamu i kada je na meču protiv Ajaksa u Holandiji celo drugo poluvreme glumio skupljača lopti kako bi non-stop davao savete Luisu Ibanjezu.

Inače, njegovu igračku karijeru su obeležile dve teške povrede u kratkom roku i tako ga sprečile da ostavi veći trag u fudbalu. Trebalo je da bude treći golman reprezentacije Hrvatske na čuvenom Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. kada su "vatreni" osvojili bronzu i posle toga da potpiše za neki od evropskih klubova.

Damir Krznar
foto: Printscreen/Youtube

- Imao sam ponuda, najbolje su bile 1998., tada sam bio i reprezentativac. Tražili su me Šalke i Borusija Menhengladbah, ali slomio sam ključnu kost pa su me izdali i ukršteni ligamenti! Umesto mene na Svetsko prvenstvo u Francusku otišao je Šerić, tamo je potpisao i ugovor s Parmom, možda je to bio baš “moj” ugovor, ha, ha! Posle nisam hteo da idem po svaku cenu, nisu me zanimale egzotične ponude (Kina, Indonezija...), nisam baš ptica selica. Kad negde dođem, onda me ni dimom ne možete isterati... I zato sam promenio samo tri kluba, u svakom mi je bilo lepo - rekao je Krznar koji je celu igračku i trenersku karijeru proveo u Hrvatskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.