NAJVEĆA PREVARA U ISTORIJI FUDBALA: Došao "privatnim" avionom bez dinara u džepu i doveo kultni klub do bankrota!
Foto: EPA/Esteban Cobo

i to se dešava

NAJVEĆA PREVARA U ISTORIJI FUDBALA: Došao "privatnim" avionom bez dinara u džepu i doveo kultni klub do bankrota!

Rasing Santander kupljen je od strane indijskog biznismena 2011. godine

Objavljeno: 14:06h

Prethodne dve decenije, učestala je pojava da investitori preuzimaju klubove. Neka preuzimanja imaju srećan kraj, dok se neka završe totalnim bankrotom.

Jedna od takvih situacija, desila se 2011. godine, kada je indijski biznismen, Ahsan Ali Sijed ,,kupio'' Rasing Santander. Obećao je da će finansijski podići klub, ali se ispostavilo da je klub doživeo totalni bankrot.

- Radujem se aktivnoj i dugogodišnjoj saradnji u ovom velikom klubu, investiraću svoje znanje i finansije kako bi se klub doveo na najveći mogući nivo u Španiji i Evropi - rekao je Ali Sijed prilikom preuzimanja.

Ahsan Ali Sied
foto: EPA/Esteban Cobo

Ispostavilo se da su španci bili jako naivni, prepustivši mu klub.

- U pitanju je međunardoni prevarant koji je znao da ne može biti izručen kada se nalazi u Dubaiju. Ne samo da nije uložio ni evro, već je osmislio plan da predsednik kluba ostane isti, te je na taj način mogao raditi šta je hteo - govori novinar Pedro Lpez Očoa.

- Bio je propalica, nije bilo novca. Rekao je da je došao s privatnim avionom. Ali je iznajmio avion u Briselu preko kluba, zatim ga je registrovao u privatni.

- Došao je sa deset menadžera u dva automobila. Sastao se sa gradonačelnikom, bivšim ministrom, parkirao je svoje vozilo na centralni trg kao da je Tramp.

Sve je završeno tako što je predsednik Rasinga, Pernia sankcionisan , a kontraverzni biznismen, izgubio je prava vlasništva nad klubom.

Rasing se trenutno takmiči u trećem rangu španskog fudbala, Segundi B.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.