RAMBO PETKOVIĆ OTVORENO: Sramota, nisam postojao za reprezentaciju! DEJAN je pričao i o Realu, Kapelu...
Foto: Starsport©

bez ustezanja

RAMBO PETKOVIĆ OTVORENO: Sramota, nisam postojao za reprezentaciju! DEJAN je pričao i o Realu, Kapelu...

Počele su neke gluposti da se pričaju, ne treba nam, daleko je, nemamo para da platimo taj put. Bilo je za neke utakmice ‘ne treba nam’ a onda kada dođe takmičenje idu oni koji su se izborili za evropsko ili svetsko - rekao je Rambo

Objavljeno:

Dejan Rambo Petković je bio gost sportkluba u emisiji "Sportlajt" gde je govorio o svojoj nesvakidašnjoj karijeri, počecima, pa slavi u Brazilu, odnosu prema reprezentaciji.

Ispričao je i koje je sve probleme imao po odlasku u slavni Real Madrid, pogotovo otkad mu je trener bio Fabio Kapelo.

- Nikome ne cvetaju ruže stalno. Svi imaju nekih problema. I velike zvezde, najveće svetske… svi su imali neke pehove, uspone i padove. Ja sam u Real stigao u decembru 1995. i Horhe Valdano je bio trener. NIje bio dobar sa novim predsednikom koji je došao i dobio je otkaz. Onda je došao Kapelo. Kapelo nije voleo naše igrače, to je poznato. Nije voleo ni Deju, ni Bobana, ni Davora, ni Peđu, u čitavom prvenstvu su to bili najbolji strelci. Imao sam taj peh kod Fabija Kapela, nisam igrao. Igrao sam prijateljske utakmice i u prijateljskim utakmicama sam verovatno jedan od najboljih igrača u istoriji Real Madrida. Kome je to bitno, koga to interesuje? Gde su zvanične utakmice? - objasnio je Dejan i dodao:

Dejan Rambo Petković
foto: Profimedia

- Ja sam hteo da idem u Real Madrid i čekao sam tu ponudu, čak sam imao i boljih finansijskih ponuda od Reala. Nisam pristao jer san je otići u Real Madrid. Ali kada si tamo, počneš da treniraš i vidiš da imaš mesta, na svim tim utakmicama pripremnim sam bio najbolji, vidiš da možeš da igraš i shvatiš da ti ne igraš zbog nečega što ti ne možeš da razumeš, a niko ti ništa ne objašnjava. Postaješ nezadovoljan, želiš više. Dođe momenat da skupiš stvari i želiš da promeniš sredinu da bi se dokazao jer ovde nećeš igrati zbog jedinstvenog razloga koji samo trener zna.

Rambo kaže da mu ni dan-danas nije najjasnije kako to da na njega nikad nisu ozbiljno računali u reprezentaciji. U dresu nacionalnog tima je odigrao samo osam utakmcia i postigao dva gola. Nešto čemu se u Brazilu gde je pregršt talenta čude...

Dejan Rambo Petković
foto: Dado Đilas

- Mislim da je to sramota. Nažalost, ljudi koji su u to vreme bili u reprezentaciji su imali neka druga razmišljanja, planove, želje, namere, možemo da nazovemo to kako god hoćemo. Ja sam u mlađim kategorijama imao najveći broj utakmica i davao sam golove, bio sam to što sam bio. Odem u Real Madrid i odjednom me nema u reprezentaciji. Nema logike. Bio sam najbolji u kadetima, omladincima i prvom timu i odem u Real Madrid i više ne postojim za reprezentaciju. Odem u Sevilju, odem u Brazil, pa odigram jednu utakmicu kada je naša reprezentacija gostovala i igrala sa Brazilom. Tada je Živadinović bio trener. Međutim, tada sam odigrao verovatno jer mi ne treba prevodilac, takvo je moje shvatanje bilo. Kasnije kad sam igrao u Italiji, Vujadin Boškov me je zvao, on je znao igrače, znao je ko sam i šta sam. Budem i kapiten protiv Kanarskih ostrva i protiv selekcije Katalonije. Posle toga nestajem sa mape. Počele su neke gluposti da se pričaju, ne treba nam, daleko je, nemamo para da platimo taj put. Bilo je za neke utakmice ‘ne treba nam’ a onda kada dođe takmičenje idu oni koji su se izborili za evropsko ili svetsko - rekao je Rambo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.