MAĐAR UKOPAO ZVEZDU: Crveno-belima prete drakonske kazne!
Foto: Starsport©

Uefa traži svaku sitnicu

MAĐAR UKOPAO ZVEZDU: Crveno-belima prete drakonske kazne!

Zvezda je na udaru zbog rasističkog ponašanja i vređanja rezerviste Zlatana Ibrahimovića

Objavljeno:

Disciplinska komisija UEFA je zvanično otvorila istragu zbog incidenata tokom prvog meča između Crvene zvezde i Milana u Beogradu (2:2), a prema prvim procenama, crveno-bele čeka drakonska novčana kazna.

U paketu bi išlo i potpuno zatvaranje tribina stadiona na jednom ili dva meča, kada u dogledno vreme bude bilo dozvoljeno prisustvo navijača.

Marakana
foto: Espreso.co.rs

Zvezda je na udaru zbog rasističkog ponašanja i vređanja rezerviste Zlatana Ibrahimovića, kada je ustao da proslavi vodeći gol svog tima. Zatim zbog, pevanja uvredljivih pesama sa vulgarnim pominjanjem imena Milana, kao i nepoštovanja pravila o preventivi virusa korona u novinarskoj loži, i u jednoj od Galerija na zapadnoj tribini na kojoj je bio prekomeran broj ljudi.

Ključnu ulogu u otvaranju disciplinskog postupka odigrao je delegat ove utakmice Robert Kišpal iz Mađarske, ali i takozvani direktor objekta kojeg UEFA dodeljuje svakom klubu. U pitanju je jedna osoba iz inostranstva koja je zadužena za sva dešavanja u organizaciji meča, dva dana pred utakmicu, ali i tokom utakmice.

UEFA
foto: EPA/Laurent Gillieron

Dodatna otežavajuća okolnost za Zvezdu je moglo da bude prisustvo FARE inspektora, kojeg je evropska kuća fudbala "izmislila" pre nekoliko godina. Obično je to neutralna osoba iz "običnog sveta", potpuno upoznata sa navijačkom ikonografijom i navikama na tribinama na svakom stadionu u Evropi.

Zvezda se, inače, odmah po završetku beogradskog meča sa Milanom javno izvinila Ibrahimoviću zbog rasističkih uvreda jednog neodgovornog navijača na njegov račun, ali to očigledno nije odobrovoljilo UEFA. Tada je najavljeno da će ta osoba biti identifikovana i predata istražnim organima, ali zasad to nije obavljeno.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.