MOŽDA NIJE NAJVEĆI, ALI JESTE SIGURNO NAJVAŽNIJI DAN U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE: Sve je počelo tog 4. marta...
Foto: Starsport©

Crveno-beli duvaju svećice

MOŽDA NIJE NAJVEĆI, ALI JESTE SIGURNO NAJVAŽNIJI DAN U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE: Sve je počelo tog 4. marta...

Danas je praznik za sve navijače crveno-belih

Objavljeno: 11:08h

Sportsko društvo Crvena zvezda slavi danas 76. rođendan.

Na današnji dan 1945. godine u jednoj sportskoj sali u Deligradskoj ulici osnovano je Sportsko društvo Crvena zvezda. Inicijativu za osnivanje Sportskog društva Crvena zvezda pokrenuo je Gradski odbor Ujedinjenog saveza antifašističke omladine Srbije iz Beograda 1945. godine, sa ciljem da bude sastavljeno od raznih sportskih sekcija. Za osnivače se smaraju tada beogradski studenti poput Slobodana Ćosića, Zorana Žujovića, Svetozara Glogorića, Nebojše Popovića, Milovana Ćirića i Mire Popović...

Prvobitno je osnovano osam klubova: fudbal, košarka, stoni tenis, šah, plivanje, atletika, odbojka i veslanje, a kasnije ih je bilo sve više. Danas SD Crvena zvezda čine 32 kluba u čak 27 različitih sportova.

Zvezda danas ima 36 klubova, u 31 sportu, a do sada je osvojeno više od 750 trofeja, dok su crveno-beli sportisti osvojili i više od 40 olimpijskih medalja.

Bez dileme najveći uspeh ostvarili su fudbaleri, koji su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope i sveta, a najbolji u Evropi bili su i atletičari, vaterpolisti, karatisti i košarkašice.

Crvena zvezda će danas u 12 sati na svečanosti na stadionu "Rajko Mitić" obeležiti jubilej i proglasiti najbolje pojedince i klubove u 2020. godini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.