BAJERN UBEDLJIV NA OLIMPIKU! Žiruova ,,lepotica'' dovoljna za pobedu Čelsija
Foto: EPA/Maurizio Brambatti

liga šampiona, osmina finala

BAJERN UBEDLJIV NA OLIMPIKU! Žiruova ,,lepotica'' dovoljna za pobedu Čelsija

Bajern Minhen i Čelsi, savladali su svoje protivnike na gostovanju u okviru prvih utakmica osmine finala Lige šampiona

Objavljeno:

U mečevima koji su odigrani večeras, Bajern iz Minhena je rutinski savladao Lacio na Olimpiku rezultatom 1:4 (0:3), dok je Čelsi minimalnim rezultatom pobedio Atletiko iz Madrida na neutralnom terenu u Bukureštu rezultatom 0:1 (0:0).

Bajern je poveo već u devetom minutu preko Levandovskog, čiji je ovo bio 72. pogodak u Ligi šampiona. Poljak je ovim golom pretekao Raula Gonzalesa Blanka koji je ostao na 71 golu. Ispred napadača Bajerna su samo Kristijano Ronaldo sa 135 i Mesi sa 119 postignutih golova.

Minhenski tim je duplirao prednost preko Musijale u 24. minutu (2:0), a Sane je postavio konačan rezultat prvog poluvremena u 42. minutu (3:0).

U drugom poluvremenu, viđena su samo dva gola za četiri minuta igre. Najpre je Bajern došao do četvrtog gola u 47. minutu, a pomogao im je Aćerbi koji je zatresao sopstvenu mrežu (3:1).

Konačan rezultat, postavio je Korea u 49. minutu (4:1).

U drugom meču dana, Čelsi je savladao Atletiko Madrid 1:0. Strelac jedinog gola, bio je Olivije Žiru u 68. minutu maestralnim golom.

Nakon centaršuta sa leve strane, posle mnogo odbitaka, Žiru je makazicama zatresao mrežu Jana Oblaka, a lopta je završila tik pored desne stative. Sudija Feliks Brih je proveravao ovu situaciju zbog eventualnog ofsajda, međutim, gol je bio regularan, a Čelsi dočekuje revanš sa prednošću od jednog gola.

Revanš mečevi su na programu 17. marta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.