PRIČA O LAŽNOM FUDBALERU: Prisvojio Anelkinu statistiku, hvalio se da je igrao za PSŽ!
Foto: Profimedia

nekog je i uspeo da prevari

PRIČA O LAŽNOM FUDBALERU: Prisvojio Anelkinu statistiku, hvalio se da je igrao za PSŽ!

Objavljeno: 14:45h

Dosta puta smo čuli tužne priče kako neki fudbaleri, koji su veliki talenti nisu uspeli u svojim karijerama.

Ali ovo je priča o nečemu sasvim drugačijem, priča kako neko je pokušao da se probije do največih klubova na svetu tako što lažira svoju statistiku.

To je pokušao da uradi Gregor Aksel, koji je počeo karijeru igrajući za niželigaše, ali mkad mu je to više dosadilo i kada je video da će se teško probiti do vrha, pokušao je na drugi način da sebe promoviše.

Rođeni Parižanin je kao svoju krunu karijere istakao to što je bio član razvojnog tima PSŽ, on je umesto toga rekao da je bio član ekipe sa Parka Prinčeva.

Kada je video da mu je većina ljudi poverovala, otišao je korak dalje.

Uspeo je nekako da dođe do klupskih prostorija PSŽ, i slika se sa dresom kluba iz Pariza, hvalivši se da je igra za prvi tim.

To nije bilo sve, potom je ukrao statistiku Nikolasa Anelke koju je sebi prepisao.

S tim karakteristikama je krenuo da se raspituje po raznim klubovima, da ga prime na probu.

Krenuo je od Premijer lige, prvo je slao svoju lažnu biografiju u Arsenal i u još pojedine klubove, ali kada je video da se niko nije upecao, krenuo je na niže lige.

Prvi klubovi koji su se ''upecali'' su bili Svindon taun, Norič i Bornmut, koji su ga zvali na probu, ali mu nisu dali ugoovor.

Ali prvi klub gde je uspeo da potpiše je bio slavni bugarski klub CSKA iz Sofije. Dobio je ugovor na tri godine uz platu od 20. 000 evra, ali se potom internetom proširila priča o njemu da, tako da su ga navijači bugarskog velikana brzo razotkrili i morao je da napusti zemlju.

– Bio sam dva dana na probi u CSKA i trener je rekao mom agentu da žele da mi daju ugovor. Čak sam se slikao u dresu CSKA i potpisao ugovor. Međutim, oni su onda objavili na sajtu da sam novo pojačanje i da sam bivši igrač PSŽ-a. Tada su me uništili navijači PSŽ-a. Pisali su klubu da nikad niko nije čuo za mene i da nisam uopšte igrao za taj klub. Rekli su da sam sve lažirao i da pogledaju moj sajt. Na stranici je bilo nekoliko istinitih snimaka, poput onog iz Svindona, ali sve oko Pari Sen Žermena je bila laž. Novinari su me razapeli i otkrili su da sam “lažnjak”. Narednog jutra sam spakovao kofere i otišao – rekao je Akselro za Dejli Mejl.

Posle Bugarske, otišao je za Kanadu, gde je igra kratko vreme na amaterskom nivou, da bi potom završio karijeru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.