NEMICA KOJA JE U VAR SOBI PONIŠTILA GOLOVE MILANA: Radi u policiji, i ne sudi od prošle godine!
Foto: AP

imala je sinoć posla

NEMICA KOJA JE U VAR SOBI PONIŠTILA GOLOVE MILANA: Radi u policiji, i ne sudi od prošle godine!

U istoriju ušla 2017. godine kada je bila prva dama koja je sudila neku utakmicu profesionalnog fudbalskog takmičenja u Evropi

Objavljeno:

Jučerašnju utakmica između Crvene zvezde i Milana je obilovala sa dosta bitnih sudijskih odluka koji su uticali i na sam ishod meča.

U mnogobrojnoj ekipi sudija koji su bili na terenu i u VAR sobi je bila i jedna dama.

Radi se o Nemici Bibijani Štajnhaus,koja je u istoriju ušla 2017. godine kada je bila glavni sudija na utakmici Herte i Verdera i tako je postala prva žena koja je sudila utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog takmičenja u Evropi.

Čak je imala tu čast da deli pravdu i na Svetskom prvenstvu za fudbalerke 2019. i šest puta je bila Sudija godine u Nemačkoj.

Bibijana Štajnahus je u žižu javnosti dospela još 2011. godine deleći pravdu na meču između Herte i Ahena, kada ju je jedan fudbaler slučajno udario po grudima, na šta mu se ona nasmešila.

Inače, 2019. godine zbog nje u Iranu ljubitelji fudbala nisu mogli da gledaju meč Bajerna i Augzburga, jer je ona delila pravdu.

Kao što je poznato, u ovoj zemlji je na snazi šerijatski zakon i žene moraju biti pokrivene glave, ali kako to nije bio slučaj sa Nemicom, prenos se jednostavno nije smeo emitovati.

Od aktivnog bavljenja suđenjem se oprostila 2020.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.