NE BIH BIO ZADOVOLJAN DA UZMEMO KUP I POBEDIMO U DERBIJU! Stanojević će promeniti 4-5 igrača u timu za Novi Pazar!
Foto: Starsport©

očekivanja pred meč

NE BIH BIO ZADOVOLJAN DA UZMEMO KUP I POBEDIMO U DERBIJU! Stanojević će promeniti 4-5 igrača u timu za Novi Pazar!

Kako je istakao trener crno-belih svi igrači su zdravi, a Filip Stevanović se vratio stopostotnom radu na treninzima

Objavljeno: 15:45h

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da su se ozbiljno spremili za duel protiv Novog Pazara u 21. kolu Superlige.

Crno-beli u petak od 16 časova i 30 minuta na svom stadionu u Humskoj dočekuju Pazarce.

Stanojević je rekao da su njegovi izabranici spremni i da znaju odakle im preti opasnost.

- Svi su zdravi, Filip Stevanović se polako vraća, počeo je da trenira. Svi ostali su zdravi i u najjačem sastavu dočekujemo vrlo važnu utakmicu - rekao je Stanojević na video konferenciji za medije.

FK Partizan, Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Crno-beli su u prvom meču u sezoni izgubili od Novog Pazara 3:2, kada je trener bio Savo Milošević.

- Izuzetno su disciplinovna ekipa. Igraju brzo po bokovima, fantastične tranzicije. U gostima mogu da budu izuzetno opasni. Oprezni smo, iako igramo kod kuće i favoriti smo. Ozbiljno smo se spremali i znamo odakle nam preti opasnost - rekao je Stanojević.

Novinari su Stanojevića pitali da li ga raduje što je ekipa i posle priprema izgledala ubedljivo u prvom prolećnom kolu.

- Dobro smo izgledali, raduje me to, ali ajde da sačekamo, ja sam oprezan, to je samo jedna utakmica, moramo da viidimo i kako će izgledati teren i kakvo će biti vreme, korak po korak - oprezan je trener crno-belih.

Aleksandar Stanojević, FK Partizan
foto: Starsport©

- Znači nam to jer smo stekli poverenje jedni u druge, verujemo u to što radimo, a rezultat vam daje taj pečat, obazriv sam iz razloga što jedan nerešen rezultat može da vam okrene situaciju, desiće se i to, ne možete sve uvek da pobeđujete, ali ako se nastavi ovako super, jer nam rezultati daju dodatno samopouzdanje - konstatuje šef stručnog štaba crno-belih, koji najavljuje i promene u sastavu.

- Biće promenjeno sigurno nekih 4-5 igrača u odnosu na prvi meč. Rekao sam, posebno kada igramo u ovom ritmu sa dve utakmice nedeljno, imamo priliku i hoćemo da pokažemo respekt i drugim igračima, koji su bili dobri na pripremama, i dobro su ušli u poslednji meč.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Istakao je i čime je bio nezadovoljan iz meča protiv Napretka.

- To je ta konstantnost u igri, prvi deo meča smo igrali odlično, posle prvog gola nismo nastavili u tom ritmu, nisu nas oni ugrožavali, ali su došli do poseda, moja želja je da nastavimo da igramo u našem ritmu.

Stanojeviću je predočeno da protiv Pazara ima pozitivan skor iz prvog mandata u Partizanu i pobede od 5:0 i 3:0.

- Ne volim te podatke, prijaju, ali ja sam oprezan, drugačije je vreme, hladno je, biće sneg, oni se bore za opstanak, imaju izuzetne kontre i brze igrače po boku, oprezan sam i ne gledam šta je bilo ranije, samo sam fokusiran na sutrašnju utakmicu.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Posle meča s Napretkom mediji su nahvalili mladog Nemanju Jovića, pa je Stanojević upitan da li može da se očekuje da on bude starter i protiv Pazara.

- To je ono što kažem za mlade igrače. Pripreme je odradio odlično, igrao protiv Lučana odlično u poslednjem kolu na zimu, i sada je bio dobar protiv Napretka, ali nisam pristalica toga da o mladim igračima pričamo bajke posle jedne utakmice, ne verujem da će početi, moraćemo korak po korak sa njim.

Slobodan Urošević i golman Aleksandar Popović nisu prošli pripreme, jer su bili sa reprezentacijom na turneji po Dominikanskoj republici i Panami, a Stanojević kaže da su oni blizu povratka u stopostotnu formu.

- Bila je velika razlika u vremenu i temperaturi, nisu ni bili na pripremama, ali Urošević i Popović su sve bolji, blizu su 100 odsto.

Aleksandar Stanojević
foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Na kraju je Stanojević upitan i da li je saglasan sa mišljenjem Aleksandra Popovića koji ne bi bio zadovoljan ako Partizan do kraja sezone osvoji Kup i pobedi Zvezdu u večitom derbiju.

- Saglasan sam sa njim, prvenstvo je prioritet, ne znači mi ništa jedna pobeda, uspeh ćemo na kraju procenjivati, tada ćemo i analizirati i moj rad. Ali, ako me sada pitate, prvenstvo je to što je naš glavni cilj, ako ga ne osvojiš, ne možeš da budeš zadovoljan, čak i ako pobediš sve utakmice - zaključio je Aleksandar Stanojević.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.