Koliko Zvezda zaista duguje? Terzić priča jedno, APR tvrdi drugo... (FOTO)
Foto: Nemanja Pančić

KAKO STVARNO STOJE STVARI?

Koliko Zvezda zaista duguje? Terzić priča jedno, APR tvrdi drugo... (FOTO)

Dug je dug, i to stoji. Ali on ne može da se procenjuje na "od do", već mora da bude tačno preciziran, čak i u onu paru koja u fizičkom obliku ne postoji skoro deceniju
Objavljeno:

U junu 2015. dug je spao na 42, pa u maju ove godine na 35, barem je tako pričao generalni direktor Zvezdan Terzić.

Ovako je izgledala Marakana na dan kada je otvorena! Znate li ko je prvi kročio na stadion Zvezde? (FOTO)

Sad se dolazi do sledećeg problema. Dug je dug, i to stoji. Ali on ne može da se procenjuje na "od do", već mora da bude tačno preciziran, čak i u onu paru koja u fizičkom obliku ne postoji više od deceniju.

foto: Giphy

Mančester u Beogradu: Ovaj Večiti derbi bi bio najskuplji u 21. veku! (FOTO) (VIDEO)

- Firme nekada ne prijavljuju sve promene u svom poslovanju, a u klubovima, u ovom slučaju Crvenoj zvezdi, na svoj način tumače stvari. Osluškujući ono što država radi s drugim dužnicima. Mislim na povremeno otpisivanje kamata, dela duga, njegovo reprogramiranje... Pitanje je, na primer, kako u Zvezdi računaju kamate u nezavršenim sudskim sporovima. Ne znamo da li ih "brišu", računajući da će ih dobiti. Da zaključim, pravi iznos duga je verovatno negde između dve navedene cifre. Samo, neka je i 36 miliona, zar je to malo?! - ističe profesor Ekonomskog fakulteta, Ljubodrag Savić, piše "Danas".

- Srpski fudbal je jedna velika tamna zona. Iako su nam klubovi i dalje udruženja građana, država i pored čestih provera finansijskog poslovanja, pa čak i dizanja optužnica protiv pojedinaca, zbog sumnji u zloupotrebu položaja, nema uvid u sve tokove novca. Ni zakonsku regulativu da te stvari istera na čistac - ističe Savić.

(Espreso.co.rs / Izvor: Danas)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.