KAKVA LUDNICA NA OLD TRAFORDU! "Karamele" u poslednjoj sekundi uzele bod "Đavolima"! Arsenal nastavio da posrće!
Foto: Profimedia

23. kolo, Premijer liga

KAKVA LUDNICA NA OLD TRAFORDU! "Karamele" u poslednjoj sekundi uzele bod "Đavolima"! Arsenal nastavio da posrće!

Nakon ove pobede Aston Vila je na osmoj poziciji sa 35 bodova, dok je Arsenal deseti sa četiri boda manje

Objavljeno:

Fudbaleri Aston Vile danas su na svom terenu pobedili Arsenal sa 1:0 u meču 23. kola Premijer lige.

Aston Vila je fantastično otvorila meč i povela već u drugom minutu. Traore je ubacio za Votkinsa koji je šutirao, a lopta se od jednog igrača gostiju odbila i završila u mreži za 1:0.

Arsenal je odličnu šansu za izjednačenje imao u 29. minutu kada je Džaka sjajno šutirao, ali je golman domaćeg tima nestvarno "izvadio" loptu iz rašlji.

Samo dve minute kasnije šansa za domaće. Traore je pokušao, ali je ovaj put Rajan bio siguran. U samom finišu prvog dela Pepe je imao priliku i dobro je šutirao, ipak lopta odlazi tik pored stative.

Aston Vila je prva zapretila u drugom ali Rajan je ponovo na visini zadatka. Pepe je ponovo pokušao da vrati Arsenal u egal u 69. minutu kada je loptu poslao u desni donji ugao, ali je golman Martinez ponovo uspeo da sačuva svoju mrežu.

U samom finišu domaćin je propustio nekoliko dobrih šansi preko Griliša i Votkinsa čije pokušaje je odbranio golman "Tobdžija".

Arsenal je sjajnu šansu imao u 84. minutu preko Odegarda koji je očajno šutirao iz dobre pozicije.

Nakon ove pobede Aston Vila je na osmoj poziciji sa 35 bodova, dok je Arsenal deseti sa četiri boda manje.

Mančester junajted je u poslednjoj sekundi ostao bez tri boda, pošto je remizirao sa Evertonom 3:3.

Edinson Kavani je u 24. minutu glavom loptu poslao u mrežu "Karamela" posle sjajnog centaršuta Rašforda, da bi 45. minutu Bruno Fernandeš magično postigao evrogol za 2:0, samo šest minuta nakon što je zbog povrede Pogbu zamenio Fred.

Izlazak Pogbe se osetio u igri Junajteda, naročito na početku drugog dela, kada su gosti iz Liverpula postigli dva gola i dolašli do 2:2. "Crveni đavoli" su se nakon primljenih golova neko vreme budili, a onda su ipak došali do gola u 70. minutu.

Kada se činilo da će Mančester doći do pobede, dosuđen je faul za Everton, posle kojeg je ubačena lopta u šesnaesterac domaćih, a na kraju Kalvert-Levin se najbolje snalašao i zatresao mrežu "Đavola".

Junajted svoju trku za samim vrhom nastavlja gostovanjem kod Vest Bromvič Albiona naredne nedelje, a Everton će ugostiti Fulam i probaće da pobedom na Gudisonu uhvati priključak za prve četiri ekipe.

Fudbaleri Njukasla pobedili su danas na svom terenu ekipu Sautemptona sa 3:2, u meču 23. kola Premijer lige.

Džosef Vilok je doveo u vodstvo domaću ekipu u 16. minutu, a deset minuta kasnije Migel Almiron je uvećao prednost "crno-belih".

Gosti su preko Takumija Minamina smanjili na 2:1 u 30. minutu, da bi konačan rezultat prvog poluvremena postavio Almiron svojim drugim golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Sautempton je u 48. minutu smanjio rezultat golom Džejmsa Vorda Prausa, a dva minuta kasnije Njukasl je ostao sa desetoricom na terenu, nakon što je drugi žuti karton dobio Džef Hendrik.

Sautempton, kojem je ovo peti poraz zaredom, zauzima 12. mesto sa 29 bodova, dok je Njukasl na 16. mestu sa 25 bodova.

Barnli i Brajton odigrali su nerešeno 1:1. Luis Dank je u 36. minutu doveo u prednost Brajton, a konačan rezultat je postavio Johan Gudmundson u 53. minutu meča.

Brajton je na 15. mestu Premijer lige sa 25 bodova, a Barnli je na 17. mestu sa 23 boda.

U meču koji je najviše obeležila kiša i loše vreme Fulam i Vest Hem su u londonskom derbiju podelili bodove 0:0.

U prvom poluvremenu skoro da nije ništa konkretno viđeno. Fulam je bio nešto bliži golu, posebno u finišu kada je Aleksandar Mitrović šutirao pored gola osam minuta pre kraja, samo tri od ulaska u igru.

Najuzbudljivije na celom susretu bio je klinč srpskog internacionalca i Tomas Součeka u nadoknadi vremena, nakon kojeg je sudija Čehu pokazao crveni karton, iako je na to priogovarao sam Mitrović.

Takođe, Fulam nije pobedio od poslednjeg dana novembra kada je slavio na gostovanju Lesteru, pa se nalazi u teškoj situaciji što se tiče borbe za opstanak.

Sada je na osam bodova od sigurnog Barnlija, dok je Vest Hem ostao peti.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.