STANOJEVIĆEVE IDEJE IMPLEMENTIRANE: Odlična igra Partizana, upamtite ime NEMANJA JOVIĆ! (VIDEO)
Foto: Starsport©

superliga, 20. kolo

STANOJEVIĆEVE IDEJE IMPLEMENTIRANE: Odlična igra Partizana, upamtite ime NEMANJA JOVIĆ! (VIDEO)

Crno-beli su savladali Napredak sa 3:0 na otvaranju prolećnog dela sezone Superlige

Objavljeno: 18:58h

Fudbaleri Partizana uspešno su startovali prolećni deo sezone, pošto su na svom terenu slavili protiv Napretka 3:0.

Pred početak utakmice, kapiten i golman Partizana Vladimir Stojković izašao je na teren sa dresom svoga kolege Nemanje Stevanovića koji ima tešku povredu ramena.

Od starta duela, crno-beli su bili ti koji su nametnuli svoj ritam, stvarali šanse i pretili.

Prvo u kratkom vremenskom periodu dva slobodna udarca iz izglednih pozicija nije iskoristio Natho.

Ipak, u 14. minutu Natho i Holender su odigrali dobru akciju, a lopta je došla do mladog Nemanje Jovića, debitanta u crno-belom dresu, koji se odlično snašao i svojim prvencem doneo prednost svojoj ekipi.

Od tog momenta kao da su domaći fudbaleri povukli ručnu. Prepustili su inicijativu gostima iz Kruševca, ali oni nisu neke polušanse upeli da pretvore u izgledne prilike.

I kada se činilo da će se na poluvreme otići sa minimalnom prednošću Partizana, u 40. minutu Holender je povisio rezultat.

Drugo poluvreme počelo je jalovo sa obe strane. Uglavnom se igralo na sredini terena.

Prvu priliku ovom delu imali su gosti, ali Čečarić je najizgledniju priliku svoje ekipe upropastio sebičlukom, a Milunovićev projektil sa dvadesetak metara ukrotio je Vladimir Stojković.

Nije dugo trebalo i usledila je kazna. Izmene koje je napravio Saša Stanojević ispale su pun pogodak.

Dvojac koji je u drugom delu ušao u igru, skrojio je akciju za treći pogodak. Sejduba Suma je veleslalomom promešao odbranu gostiju, pa je odlično uposlio Lazara Markovića koji je bio precizan, pa je u 71. minutu na semaforu stajalo 3:0.

Od tog trenutka, kao da su se obe ekipe pomirile ovim ishodom, pa šansi skoro i da nije bilo. Čekali su igrači da sudija osvira kraj, što je na kraju i uradio.

Sa ovom pobedom Partizan se približio Crvenoj zvezdi na šest bodova, ali crveno-beli svoju utakmicu igraju tek sutra.

KRAJ UTAKMICE

90. minut - U poslednjih deset minuta tempo je opao, šansi skoro i da nije bilo, pa je na kraju na semaforu ostalo 3:0.

80. minut - Smirila se igra na obe strane, pa tako da nema većih prilika, kao da obe ekipe čekaju da se utakmica završi.

71. minut - GOL! Dvojac koji je je ušao u drugom poluvremenu Sejduba Suma i Lazar Marković kreirali su prelepu akciju za još jedan pogodak Partizana. Suma je veleslalomom promešao odbranu Napretka, odlično je uposlio Markovića koji je preciznim udarcem doneo i treći gol svojoj ekipi.

63. minut - Velika šansa Napretka, Milunović je sa dvadesetak metara poslao jak udarac ka golu Stojkovića, ali je kapiten Partizana bio na visini zadatka i loptu poslao u korener

FK Partizan
foto: Starsport©

58. minut - Ščekić je pogrešio, izgubio loptu, ali je Čečarić od svoje polovine krenuo u solo prodor, otvorila se kontra za Kruševljane, ali je bio sebičan i najizgledniju priliku svoje ekipe je protraćio uzalud.

54. minut - Iznudio je Partizan slobodan udarac na nekih dvadesetak metara od gola, Natho je dobro pucao, ali je golman gostiju uspešno intervenisao.

50. minut - Počelo je drugo poluvreme, ali nema dešavanja ni na jednoj strani, uglavnom se igra na sredini terena.

Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Suma sumarum, Partizan je više pokazao od protivnika. Nakon ranog vođstva preko debitanta Jovića, crno-beli su spustili gas, ali Kruševljani nisu znali to da kazne, pa je Holender na kraju iz lepe akcije povisio rezultat.

40. minut - GOL! Partizan je duplirao prednost. Asano nije bio sebičan kao svoj kolega, pa je Holenderu prosledio dobar pas, a ovaj je ulaskom u šesnaest metara uspeo da matira golmana Kruševljana i tako duplira vođstvo svoje ekipe.

38. minut - Dobra šansa za Partizan, brži od svog čuvara bio je Holender, pa je stigao pre do lopte, ušao u šesnaesterac, ali bio je sebičan, jer je imao samog Asana, ali je hteo sam, pa je na kraju izgubio loptu.

30. minut - Marjanović je pokušao volej udarcem da ugrozi Stojkovića, ali je šutirao preko gola. Sve veći pritisak Kruševljana.

27. minut - Krenuli su gosti da napadaju, odmah nakon kornera imali su dobar centaršut sa desne strane Čečarića, ali je Milunović glavom šutirao pored stative.

FK Partizan
foto: Starsport©

25. minut - Prvi korner za Napredak, ali Marjanovićev centaršut je uhvatio Stojković.

20. minut - Prvi napad za Napredak na utakmici, ali gosti nisu uspeli da upute još ni šut u okvir gola Vladimira Stojkovića.

14. minut - GOL! Partizan vodi. Nakon kratka dva pasa Holendera i Natha, lopta je na ivici šesnaesterca gostiju stigla do mladog Nemanje Jovića, debitanta crno belih, koji je lepim udarcem loptu poslao u desni donji ugao i postigao svoj prvenac.

12. minut - Ivan Obradović je sjajno centrirao sa leve strane, pogodio Natha u glavu, ali lopta je otišla pravo u ruke golmana Napretka.

9. minut -Jak pritisak Partizana odmah na startu meča, imali su dva opasna slobodna udarca crno-beli, ali Natho nije bio precizan.

1. minut - Utakmica je počela, a pre prvog zvižduka sudije, golman crno-belih Vladimir Stojković izašao je na teren sa dva dresa, sopstvenim i svog kolege Nemanje Stevanovića, kome je tako dao podršku nakon teške povrede ramena.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Asano, Natho, Jović – Holender.

NAPREDAK (4-3-3): Ostojić – Laban, Milovanović, Marinković, Spremo – Marjanović, Kostić, Kočić – Melunović, Milunović, Čečarić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.