STANOJEVIĆ PORUČUJE DA JE DOBRO PODMAZAO PARNI VALJAK ZA PROLEĆE: Tim će se iskristalisati posle 3-4 utakmice!
Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Kreće prolećna polusezona

STANOJEVIĆ PORUČUJE DA JE DOBRO PODMAZAO PARNI VALJAK ZA PROLEĆE: Tim će se iskristalisati posle 3-4 utakmice!

Posle jednoipomesečne pauze crno-beli će igrati prvi takmičarski meč u 2021. godini

Objavljeno: 15:28h

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je zadovoljan stanjem ekipe posle priprema i da je prva utakmica nakon pauze uvek teška.

- Dobro smo 'podmazani', zadovoljan sam, ali videćemo da li 'škripi' kada krenu utakmice. Prva utakmica je uvek teška, moramo da se koncentrišemo. Jedva čekamo da počne - rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Partizan će u subotu nastaviti takmičenje u Superligi Srbije posle zimske pauze. Stanojević je naveo da će nastaviti trend sa menjanjem tima, odnosno da će menjati po tri ili četiri igrača na početku.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

- Nastavićemo trend. Bez obzira na to šta se desi, promenićemo tri-četiri igrača. Želim da svi momci budu u fokusu. Posle tri-četiri utakmice će se iskristalisati tim i neće se toliko tumbati. Svi su podigli nivo forme. Tako ćemo funkcionisati u narednom periodu - kazao je Stanojević.

Po njegovim rečima, tokom priprema je svaki igrač podigao nivo forme za 30 odsto i Partizan je dobio veći fond igrača koji mogu da konkurišu za tim.

- Pojačali smo intenzitet u fazi odbrane i napada. Takmičarske utakmice donose nove stvari i posle nekoliko možemo da pričamo o tome šta smo poboljšali - rekao je trener crno-belih.

Aleksandar Stanojević, FK Partizan
foto: Starsport©

Prvi rival u nastavku prvenstva biće Napredak, u 20. kolu srpskog prvenstva.

- To je klub sa tradicijom nezgodnom za Partizan. Poštujemo Napredak koji nam je zadavao dosta problema u prvoj utakmici. Pun respekt, ulazimo maksimalno koncentrisani i motivisani - istakao je Stanojević.

Partizan je na kraju prvog dela vezao osam pobeda, a pre toga je izgubio od Radničkog, koga je vodio sadašnji trener Napretka Milan Đuričić.

Milan Đuričić Đumi
foto: Starsport©

Stanojević je naveo da poštuje trenera Đuričića, koji je nekad bio i u stručnom štabu Partizana, i kazao da "ne želi da se sveti" i da je tada protiv Radničkog bila drugačija situacija.

Partizan će na početku drugog dela sezone imati sve igrače na raspolaganju, osim povređenog rezervnog golmana Nemanje Stevanovića.

Ipak, nekoliko igrača neće biti u konkurenciji za prvu utakmicu, poput igrača koji su bili sa timom Srbije na američkoj turneji.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.