MA KAKVI GOLOVI... KAD BLOKIRAM ŠUT, ADRENALIN MI PROKLJUČA! Štoper Juventusa želi novi format Lige šampiona!
Foto: EPA/Matteo Bazzi

podržava predlog o superligi

MA KAKVI GOLOVI... KAD BLOKIRAM ŠUT, ADRENALIN MI PROKLJUČA! Štoper Juventusa želi novi format Lige šampiona!

- Ja sam po prirodi povučen i stidljiv, ali na terenu sam sposoban da učinim bilo šta za pobedu svog tima - kaže Kjelini

Objavljeno: 17:44h

Sada već legendarni štoper Juventusa, Đorđo Kjelini, rekao je da podržava ideju o kreiranju jačeg takmičenja od postojeće Lige šampiona.

Za razliku od klubova koji, logično, posmatraju ovo pitanje sa finansijske strane, on smatra da vrhunski fudbaleri mogu dodatno da napreduju samo ako redovno igraju jedni protiv drugih.

Đorđo Kjelini
foto: AP

- Još pre pet godina rekao sam Andrei Anjeliju (predsednik Juventusa) da očekujem svakog vikenda da igram protiv Barselone, Real Madrida, Pari Sen Žermena, Bajern Minhena... Za igrača na najvišem nivou, to je neophodno - uverava Kjelini u razgovoru za francuski So Fut.

Aleksander Čeferin, prvi čovek UEFA-e, izričito se protivio kreiranju Superlige koje zagovaraju najveću evropski klubovi, pre svih Real Madrid, ali je nedavno predložio upravo takvo takmičenje, pod uslovom da i UEFA bude imala značajne prihode. Štoper podržava ovu ideju.

Aleksander Čeferin
foto: EPA/Sebastien Nogier

- Želim da vidim velike promene, možda novi format Lige šampiona? Svakako, moramo unaprediti proizvod - dodao je Kjelini.

Defanzivac je rekao da sebe trenutno ne smatra vrhunskim centralnim bekom.

- Da biste pobedili u bitkama sa napadačima, morate biti pesimista i očekivati najgore. Andrea Barcalji i ja nemamo tako visok nivo kao Ramos i fan Dajk. Ja sam po prirodi povučen i stidljiv, ali na terenu sam sposoban da učinim bilo šta za pobedu svog tima.

Đorđo Kjelini, Mario Mandžukić, Rafael Varan
foto: EPA / Juanjo Martin

Kjelini je objasnio da se na terenu pretvara u potpuno drugu osobu.

- Mnogo volim da pobeđujem, a adrenalin mi posebno proključa kada blokiram šut protivničkog igrača. To je drugačiji vid radosti nego kada postignete gol. Dao sam gol protiv Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, ali to mi je donelo manju radost nego kada sam blokirao šut Hariju Kejnu u 89. minutu iz kog bi verovatno dao gol - otkrio je Kjelini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.