VILJAŠU BOAŠU NISU REKLI DA RADONJIĆ ODLAZI: Portugalac potpuno razočaran ponudio ostavku!
Foto: AP

traži ostavku

VILJAŠU BOAŠU NISU REKLI DA RADONJIĆ ODLAZI: Portugalac potpuno razočaran ponudio ostavku!

Sledeći koji bi mogao da napusti ekipu je i trener Andre Viljaš Boaš i on kao jedini izlaz vidi u ostavci:

Objavljeno: 15:58h

Ne smiruje se haos u fudbalskom klubu Olimpik Marsej. Posle upada navijača na kompleks francuskog tima, sve je više nezadovoljnih lica.

Ekipa je krenula da se osipa, nije ni čudo što je Radonjić otišao u Hertu.

Sledeći koji bi mogao da napusti ekipu je i trener Andre Viljaš Boaš i on kao jedini izlaz vidi u ostavci:

- Ne želim da dobijem otkaz, ali želim da odem zbog razmimoilaženja u stavovima vezanim za sport. Gajim veliko poštovanje prema predsedniku kluba, Žaku Anriju Arou, jer je rešio problem televizijskih prava, međutim, razlike su prevelike i utiču na moj profesionalizam. Ne mogu više. Ponudio sam Upravnom odboru ostavku, još nisam čuo povratnu informaciju da li je prihvata ili ne.

Jedan od razloga što Portugalac želi da napusti klub je i to, da su igrači odlazili bez njegovog znanja. To se pogotovo odnosi na Radonjića, i što je bez znanja trenera doveden Olivije Nčama iz Seltika:

- Nije prvi put da u klub dođe igrač koji nije izbor trenera, ali nije ni način na koji ja radim.Tražio sam bolju opciju od Sansona. Ako u nešto ne sme da se dira, to je moj profesionalni odnos prema ekipi. Ne mogu da prihvatim ovo što se desilo. Ovaj klub već dve, tri godine funkcioniše na drugačiji način od mene kad je reč o transferima.

Andre Viljaš Boaš
foto: EPA/Estela Silva

Nije teško zaključiti da su razlike skoro nepremostive, a ambijent u najmanju ruku haotičan.

- Želim da budem jasan: ne tražim ništa od Marselja, ne želim novca, samo bih da odem. Ljudi plasiraju gluposti kako insistiram na isplati kompenzacije. To sam hteo da razjasnim“.

Nezadovoljstvo je prouzorkovano činjenicom da ga rukovodstvo nije konsultovalo ne samo kad je Nčam u pitanju.

- Reč je o drugačijim uglovima gledanja na sport. Čak i kad je reč o odlasku Nemanje Radonjića. Za njega su mi rekli u 10.30- , širi ruke Vilas-Boas prisećajući se jučerašnjeg dana, iako je Srbin tad uveliko leteo za Berlin.

Ima tu i njegove krivice. Vezao je četiri poraza, pao na tabeli.

- Ja sam kriv za seriju loših rezultata. Fokusiran sam na gostovanje Lansu, ekipi koja igra sjajan fudbal, biće zanimljiva utakmica, pokušaćemo da je spremimo na najbolji način. Naša je obaveza da budemo profesionalci, čekamo pobedu kako bismo konačno izašli iz krize -, dodao je Andre Vilas Boas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.