ILIEV OBJASNIO ZAŠTO PARTIZAN NIJE PRODAO NIKOG: Mislili su da nam gori pod nogama! Od Sadika još 13 miliona!
Foto: Starsport©

nikad bolja situacija

ILIEV OBJASNIO ZAŠTO PARTIZAN NIJE PRODAO NIKOG: Mislili su da nam gori pod nogama! Od Sadika još 13 miliona!

Kako je objasnio u Humskoj je nikad bolja finansijska situacija

Objavljeno:

Partizan ove zime nije prodao nijednog igrača iako je postojalo interesovanje, a i spekulisalo se o odlascima. Pre svih Saše Zdjelara, Sejdube Sume, Takume Asana, pa i Bibarsa Natha.

Međutim, svi oni ostaće u Humskoj i nositi crno-beli dres i tokom prolećnog dela sezone, što je potvrdio "vršilac dužnosti" sportskog direktora Partizana, Ivica Iliev, u intervjuu za "Sportski žurnal".

- Imali smo nekoliko poziva: za Sašu Zdjelara, Sejdubu Sumu i Takumu Asana. Iz Turske i Rusije za reprezentativca Srbije, iz arapskog sveta za Gvinejca, iz Turske za Japanca. Ti klubovi, pod izgovorom korone, bili su limitirani iznosima, verujući da Partizanu, finansijski nikad boljem u poslednjih deset godina, „gori“, ali... U startu su ih naši zahtevi udaljili od eventualnog posla. Ponavljam, bili su spremni da plate dovoljno za neka prošla vremena, međutim, u ovom trenutku nama su Zdjelar, Suma i Asano bitniji kao igrači Partizana, nego taj novac. Hvala Bogu, ne moramo sve da prihvatimo. U poziciji smo da čekamo vreme finansijske stabilnosti u Evropi - rekao je Iliev.

Ivica Iliev
foto: Starsport©

On je dodatno pojasnio da je finansijska situacija u klubu sada daleko stabilnija da nisu pod pritiskom da moraju da prodaju nekog bitnog i vrednog igrača budzašto kako bi pokrpili "rupu" u kasi.

- Nismo morali da padamo pod uticaj nemaštine, spuštamo zacrtane cene za naše igrače. Mirno čekamo leto i pijacu, identično turbulentnu kao 2020. Veliki deo posla uradili smo neposredno po dolasku Aleksandra Stanojevića, početkom oktobra angažovali smo šest igrača.

Iliev se dotakao i Umara Sadika koji trese mreže u Segundi kao od šale, pa je blizu toga da aktivira sve moguće bonuse koji su uneti u njegov ugovor kada je prodat Almeriji. Ujedno Iliev je otkrio i na koliki novac bi Partizan mogao da računa od njegove eventualne prodaje.

Umar Sadik
foto: Printscreen Youtube

- Hipotetički nenormalno mnogo! Ugovor je takav kad bi Sadik u ovom trenutku otišao iz Almerije Partizan bi imao 40 odsto od tog iznosa, umanjeno za 5.000.000, koliko smo već dobili. Tako da, ako bi se pojavila priča od 40.000.000 koja kruži, od 35.000.000 evra, 40 odsto je 14.000.000 evra. Plus onih 5.000.000, dolazimo do 19.000.000, plus bonusi. Ako Almerija na leto uđe u Primeru, 30 odsto su fiksna 3.000.000 evra. Ostalo bi još deset odsto od narednog transfera. Najrealnije je da dođemo do 9.000.000, plus deset odsto od pominjanih 40.000.000 za prodaju. Ukupno između 13.000.000 i 14.000.000 - rekao je Iliev.

On je dodao i i da pregovori sa Zdjelarom oko novog ugovora idu u dobrom smeru, i da je igrač odlučio da će razmatrati inostrani angažman samo ako bude imao ponudu iz neke od "liga petice".

(Espreso / Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.