STOJKOVIĆ ISKRENO: Za smrt oca sam saznao preko novina, a majka mi je umrla dok sam bio na terenu!
Foto: Starsport©

tužna priča

STOJKOVIĆ ISKRENO: Za smrt oca sam saznao preko novina, a majka mi je umrla dok sam bio na terenu!

Popularni Stojke je ispričao neke teške momente iz svog privatnog života, osvrnuvši se na smrti svoje majke i oca i na ostale nedaće koje su ga pratile tokom karijere

Objavljeno: 16:26h

Golman Partizana Vladimir Stojković tokom svoje karijere (koja i dalje traje) privukao je dosta pažnje. Oko njega je sportska javnost u Srbiji podeljena, neki ga vole dok ga dugi mrze. Naravno sve je to uzrok Stojkovićevog neočekivanog poteza i prelaska u Partizan pre deset godina, zbog čega je i dobijao pretnje smrću. Dok je u Italiji umalo bio linčovan.

Bivši reprezentativni golman je u intervju koji je dao za Telegraf ispričao neke teške momente iz svog privatnog života, osvrnuvši se na smrti svoje majke i oca:

- Za smrt oca sam saznao iz novina, posle utakmice sa Kazahstanom, a dva dana kasnije sam branio protiv Portugalije. Završili smo meč sa Kazah-stancima i niko se nije usuđivao da mi kaže šta se desilo. Odlagali su svi do sletanja na beogradski aerodrom. Tada je predsednik FSS bio Zvezdan Terzić i sećam se da sam pričao telefonom, kada je po njega došao vozač koji je parkirao automobil i onako, nehotice, bacio “Sportski žurnal” na haubu. Uzmem novine u ruke i onako, u magnovenju, na telefonskoj liniji pročitam da sam ostao bez oca. I onda su počeli da prilaze i kažu mi da je istina, da me smire.

Vladimir Stojković, Večiti derbi
foto: Starsport©

Za smrt majke, Stojković je saznao dok je bio na zadatku sa Partizanom.

– A, mama… Partizan je igrao meč sa La Valetom na Malti. Dobili smo i izašao sam ispred svlačionice da malo sumiram utiske i vratio se na masažu. U jednom momentu mi prilazi sekretar stručnog štaba Ljubiša Ranković. Kaže mi da neko hoće da me čuje i pošto mi je dao telefon, sačekao je par sekundi i onda me je obuhvatio obema rukama oko grudi i stegao me najjače što može. Osetio je da neće biti dobro. Tada mi je brat saopštio tragičnu vest. Mama je zapravo preminula ranije. Saznali su u poluvremenu, ali mi nisu rekli. Šta ćete, to je život – objasnio je Stojković.

Potom se dotakao i teme večitog derbija, gde je objasnio kako to da Zvezda ne dominira u najvećoj utakmici srpskog fudbala:

- To je valjda nekakav prirodni balans. U sportu respekt mora da postoji, jer kada se izgubi to poštovanje protivnika, onda je motiv onog drugog višestruko veći i akumulira se dugo, a zatim sledi ekspolozija.

Vladimir Stojković, Aleksa Vukanović
foto: Starsport©

- Mi smo u nekoliko navrata pred derbije brutalno omalovažavani, te njihov igrač ne poznaje nijednog našeg fudbalera, te se poručuje sa TV da će biti 4:0, jer ne znamo ništa, pa se samo postavlja pitanje koliko ćemo golova primiti, biti zgaženi... A, derbi je takav meč, gde od prvog duela posle rata do dan danas ništa ne možete da tvrdite sa sigurnošću. Mi smo takve "epitete" koristili kao "hranu" u minulih nekoliko utakmica i skor nije tako loš. Samo neka se nastavi Zaključuje Stojković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.