NAVIJAČI ČELSIJA ISKOPIRALI ARSENALOVE SA PODRŠKOM LAMPARDU: Abramovič ostao neumoljiv, Englez smenjen sutradan!
Foto: AP

nije vredelo

NAVIJAČI ČELSIJA ISKOPIRALI ARSENALOVE SA PODRŠKOM LAMPARDU: Abramovič ostao neumoljiv, Englez smenjen sutradan!

Tuhel je prvi kandidat za novog trenera Plavaca

Objavljeno:

Frenk Lampard je danas smenjen sa mesta šefa stručnog štaba Čelsija pre svega zbog loših rezultata u Premijer ligi.

Vest zato nije bila neočekivana, ali ipak zvuči čudno kada se vidi kakvu je podršku legemndarni fudbaler dobio od navijača "Plavaca" tokom jučerašnjeg duela sa Lutonom u FA kupu.

Na tribinama Stamford Bridža je bio razvijen transparent na kom je pisalo "U Frenka verujemo. Nekad. Sad. Uvek".

Očigledno, uzor je bio baner koji je decenijama krasio stadione Arsenala, Hajberi pa Emirejts, u znak podrške Arsenu Vengeru ("U Arsena verujemo").

Samo dan kasnije klub iz jugozapadnog Londona je saopštio da je došlo do raskida saradnje sa Lampardom.

- Zahvalni smo Frenku na onome što je postigao kao glavni trener, ali nedavni rezultati i nastupi nisu ispunili očekivanja kluba. Nikada nije pravi trenutak da se rastanete od klupske legende kao što je Frenk, ali nakon dugog razmatranja odlučeno je da je sada potrebna promena - navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Vlasnik Čelsija, Roman Abramovič objasnio je odluku.

- Ovo je bila vrlo teška odluka za klub zbog toga što imam sjajan lični odnos sa Frenkom i izuzetno ga poštujem. On je čovek od velikog integriteta i ima najvišu radnu etiku. Međutim, u trenutnim okolnostima verujemo da je najbolje da promenimo menadžera - rekao je Rus i dodao:

- U ime svih u klubu, Odbora i moje lično ime, želeo bih da se zahvalim Franku na njegovom radu kao glavnom treneru i poželim mu svaki uspeh u budućnosti. On je važna ikona ovog velikog kluba i njegov status ostaje nepromenjen. Uvek ćemo ga toplo dočekati na Stamford Bridžu - istakao je Abramovič.

Kako prenose mediji, glavni kandidat da zameni mladog stručnjaka je Nemac Tomas Tuhel koji je krajem godine otpušten iz Pari Sen Žermena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.