SPEKTAKULARAN DERBI DVE BORUSIJE: Veliki preokret i pobeda Gladbaha, ne može samo Haland da daje golove! (VIDEO)
Foto: EPA/Lars Baron

Bundesliga, 18. kolo

SPEKTAKULARAN DERBI DVE BORUSIJE: Veliki preokret i pobeda Gladbaha, ne može samo Haland da daje golove! (VIDEO)

Uvodna utakmica 18. kola nemačkog prvenstva je bila prava za fudbalske sladokusce

Objavljeno:

Okršaj dve Borusije u derbiju 18. kola Bundeslige pripao je domaćinu u Menhengladbahu 4:2 posle jednog spektakularnog meča.

"Koltovi" su pokazali ponovo da su ove godine specijalisti za derbije i okršaje protiv timova iz vrha tabele, dok su "milioneri" pokazali da i uprkos promeni trenera i dalje nisu ekipa koja je zrela da zapreti Bajernu i ozbiljnije se umeša u borbu za šampionsku titulu.

Spektakularno je bilo pre svega prvo poluvreme u kome smo videli 4 pogotka i jedan poništen.

Već u drugom minutu utakmice zatresla se mreža gostiju preko Nojhausa, međutim, usledila je reakcija iz VAR sobe, arbitar je pogledao snimak i utvrdio opravdano da je načinjen prethodno faul i poništio gol domaćinu.

Međutim, u 11. minutu ipak vođstvo Menhengladbahu donosi Elvedi glavom posle sjajnog centaršuta iz slobodnog udarca.

Desetak minuta kasnije trese se mreža i na drugoj strani, a strelac je niko drugi do Erling Haland koji u 28. minutu donosi i potpuni preokret posle sjajne akcije "milionera" na malom prostoru i šutem iz okreta.

Ali vođstvo gostiju je bilo kratkog daha, jer 4 minuta kasnije opet slobodan udarac, ovog puta direktan udarac na gol, loša reakcija golmana koji odbija loptu, a na nju natrčava Elvedi i postiže drugi gol na meču i donosi izjednačenje.

A onda na startu drugog poluvremena još jedan preokret na utakmici. Sjajna solo akcija Bensebainija koju kruniše pogotkom za 3:2.

Tačku na pitanje pobednika je rešio Markos Tiram, sin legendarnog Lilijana Tirama, u 79. minutu pogotkom glavom posle kornera.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.