ASANO O SRPSKIM KLUBOVIMA I KO JE JAJARA U PARTIZANU: Osim Zvezde ne znam protiv koga igram!
Foto: Starsport©

O svemu i svačemu

ASANO O SRPSKIM KLUBOVIMA I KO JE JAJARA U PARTIZANU: Osim Zvezde ne znam protiv koga igram!

Jedina utakmica u srpskom fudbalu koju razlikujem je ona sa Zvezdom, to je nešto potpuno drugačije

Objavljeno:

Prvi Partizanov Japanac u istoriji za prethodnih godinu dana posvetio se sebi i učenju engleskog, pa su novinari na pripremama u Beleku mogli nesmetano da vode razgovor sa Takumom Asanom.

Pošto se uz dosta napora prisetio Inđije kojoj je dao tri gola, Japanac je upitan koliko mu znače imena klubova u Srbiji, tačnije da li je upoznat sa imenima rivala.

- Meni je svaka utakmica ista, ne znam sa kim igramo kad izađem na teren. Da li je to Spartak, Radnik, zaista ne znam. Jedina utakmica u srpskom fudbalu koju razlikujem je ona sa Zvezdom, to je nešto potpuno drugačije. Pritom zaista ne mislim nikoga da omalovažavam, pratim instrukcije stručnog štaba i izlazim na teren ne razmišljajući uopšte o imenu protivnika. Uvek sam stopostotno skoncentrisan - rekao je Asano za "Novosti".

Miloš Jojić, Takuma Asano, Žan-Kristof Bajbek, Bibars Natho
foto: Starsport©

U razgovoru sa svakim strancem, a posebno sa smernim Japancem, zanimljivo je čuti koliko je okruženje uspelo da ga iskvari kada su u pitanju psovke.

- Trenera golmana Jovšića zovem "jajaro". Iskreno ne znam koje je tačno značenje, ali ga ne zovem po imenu, već samo tako. Naučio sam još neke ružne reči, ne bih sad da ih pominjem. U Japanu se ne psuje, najjača ružna reč je "kso" što znači "sr... -iskren je Asano.

Takuma Asano
foto: Starsport©

Režim ishrane Asana se nije promenio mnogo u odnosu na period kada je živeo u Japanu.

- Volim srpsku hranu, moram da priznam da nije mnogo zdrava, hahahaha. Ipak, nikada nisam imao problema sa kilažom, pošto je sa mnom u Beogradu i moj lični kuvar. Volim slatko, retko ga uzimam, ali ponekad me "slomi" - priznaje japanski fudbaler.

On je i iskazao svoje želje pred nastavak sezone.

- Biću zadovoljan sa još deset golova u drugom delu, veoma bih voleo da pogodim protiv Zvezde, znam koliko svima u Partizanu i navijačima to znači - završio je Asano.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.