RIVER ZAMALO DA NAPRAVI ČUDO: Palmeiras se kukavički branio, ali izborio finale uz pomoć VAR-a! (VIDEO)
Foto: EPA/Amanda Perobelli

kopa libertadores, polufinale

RIVER ZAMALO DA NAPRAVI ČUDO: Palmeiras se kukavički branio, ali izborio finale uz pomoć VAR-a! (VIDEO)

Argentinski velikan odigrao fenomenalan meč, ali ostao bez finala

Objavljeno: 08:55h

Brazilski Palmeiras je prvi finalista Kopa Libertadoresa. Ovaj tim je i večeras nadigran na svom terenu, ovoga puta i poražen od River Plejta sa 0:2, ali je prošao dalje zbog šokantne pobede u prvom meču od 3:0.

River je odigrao spektakularan meč u Sao Paolu i zamalo napravio čudo. Marselo Gajardo je još jednom pokazao da je veliki trener, ali je ovog puta stao na korak do finala takmičenja koje je dva puta osvojio kao trener, jednom kao igrač "Milionera".

Njegov kolega sa druge strane, Abel Fereira, se opet opredelio za igru na kontru, ali je River ovoga puta koristio šanse, a Palmeiras ih nije ni imao.

Argentinski velikan je poveo u 29. minutu meča. Robert Rohas je moćno skočio nakon kornera i zakucao loptu u gol za 0:1.

Nastavio je River sa napadima na gol Palmeirasa. Stvarali su gosti šanse, a u 44. minutu su stigli i do drugog gola, Rafael Bore je bio strelac za 0:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je VAR zaustavio River Plejt na putu velikog preokreta.

U 52. minuti gosti poravnavaju ukupan rezultat na 3:3. Desni bek Gonsalo Montiel je volejom uhvatio centaršut i poslao loptu u mrežu, ali je VAR ranije u akciji video ofsajd i gol je opravdano poništen.

Potom su, kao i u prvom susretu, Argentinci ostali sa igračem manje. Rohas jedva da je napravio faul, ali sudija Esteban Ostojić mu je pokazao drugi žuti karton.

Međutim, napadi gostiju nisu stali. Palmeiras je izgledao nemoćno, a u 75. minutu ponovo radi VAR. Dosuđen je penal za goste, ali sudija ga poništava nakon pregleda snimka.

Do kraja je River pokušavao svim silama. Imali su odličnih šansi da izbore produžetke, a sve je kulminiralo u 97. minutu kada je golman domaćih Veverton umesto lopte "boksovao" štopera Rivera Paula Dijaza.

Glavnom arbitru je laknulo kada je VAR pronašao još jednu ofsajd situaciju pre toga, pa nije morao da dosudi penal.

Na kraju Palmeiras slavi srećan prolazak u finale gde će se boriti za svoju drugu titulu prvaka kontinenta.

Tamo će igrati protiv pobednika meča Santos - Boka Juniors. Prvi meč ovih ekipa završen je bez golova, a mnogo se pričalo o nedosuđenom penalu za Brazilce. Tada VAR nije ni radio...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.