NE DIRAJTE NAŠ REKORD! Cela Nemačka se sprda s njima, a sad su ih 'motivisali' vlasnici najcrnjeg niza Bundeslige!
Foto: EPA/Friedemann Vogel

upali u rupu bez dna

NE DIRAJTE NAŠ REKORD! Cela Nemačka se sprda s njima, a sad su ih 'motivisali' vlasnici najcrnjeg niza Bundeslige!

Tasmanija Berlin je u svojoj jedinoj sezoni, 1965/66. u Bundesligi, imala niz od 31 utakmice bez pobede, osvojivši samo 10 bodova uz gol razliku minus 93

Objavljeno:

Fudbalki klub Šalke 04 imaće u subotu priliku da izjednači neslavni rekord Bundeslige po broju uzastopnih utakmica bez pobede, a to je izazvalo reakciju Tasmanije Berlin.

- Ovaj rekord je kultna stvar za nas. Ako ostanemo bez rekorda, više niko neće govoriti o Tasmaniji. Nikada na taj rekord ne bismo gledali negativno. Bolje da se o nama govori, nego da se ne govori - rekao je predsednik Tasmanije Almir Numić za lokalne medije.

FK Šalke, Marko Ut
foto: EPA/Lars Baron

Tasmanija Berlin je u svojoj jedinoj sezoni, 1965/66. u Bundesligi, imala niz od 31 utakmice bez pobede, osvojivši samo 10 bodova uz gol razliku minus 93!

Šalke je sada na 30 vezanih utakmica bez pobede, a priliku da izjednači neslavni rekord imaće u subotu protiv Hofenhajma.

Tasmanija Berlin je ugašena 1973. godine, kada je deo rukovodstva i igrača osnovao novi, amaterski klub koji trenutno igra u petom rangu takmičenja.

Predsednik kluba je naveo da Tasmanija "uživa u velikom interesovanju poslednjih nedelja", što za amaterski klub nije svakodnevna stvar.

Šalke je poslednju pobedu u prvenstvu ostvario u januaru 2020. godine, protiv Borusije Menhengladbah.

Navijači Šalkea
foto: EPA/Friedmann Vogel

Navijači Tasmanije su uoči nedavnog gostovanja Šalkea ekipi Herte u Berlinu istakli transparent sa natpisom: "Ne dirajte naš rekord".

To nije pomoglo, pošto je Šalke izgubio od Herte sa 3:0 i došao na korak od rekorda. Iz Tasmanije su imali spreman odgovor i ako Šalke izgubi od Hofenhajma.

- Mi smo rekord ostvarili u jednoj sezoni, a Šalke u dve - naveo je predsednik kluba.

Klub iz Gelzenkirhena je trenutno poslednji na tabeli nemačke Bundeslige sa samo četiri boda.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.