AJAKS DOVEO NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI HOLANDIJE: Tadić dobio društvo u napadu pred veliki derbi Eredivizije!
Foto: EPA/Justin Setterfield

isprsili se

AJAKS DOVEO NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI HOLANDIJE: Tadić dobio društvo u napadu pred veliki derbi Eredivizije!

Ten Hag dobro poznaje Francuza iz perioda kad ga je trenirao u Utrehtu

Objavljeno:

Sebastijan Aler je danas postao novi član Ajaksa u transferu iz Vest Hem junajteda vrednom 22.5 miliona evra.

Francuski napadač je tako postao najskuplje plaćen igrač u istoriji Holandije, kada su u pitanju akvizicije, a ne prodaja fudbalera.

David Neres je 2017. plaćen Sao Paolu 22 miliona, takođe od strane "Kopljanika" koji su sada odlučili da nadmače ovaj rekord iako su zbog pandemije zabeležili gubitak od 45 miliona evra u prethodnoj godini.

Aler je bio velika želja trenera Erika ten Haga koji je posle povrede Lasine Traorea u špicu napada ostao sa nedovoljno iskusnim Brajanom Brobijem i proverenim golgeterom Klas-Janom Huntelarom, ali koji je ipak pri zalasku karijere.

Da je ubojit napadač itekako potreban videlo se na gostovanju Viljemu Drugom u poslednjem kolu pred zimsku pauzu kada je Ajaks i pored velikog broja prilika odigrao samo 1:1.

To su iskoristili rivali, pre svih PSV koji je prišao na samo bod zaostatka na vrhu Eredivizije, a klub iz Amsterdama je pođurio da ovaj transfer kompletira danas da bi Aler mogao da zaigra upravo u derbiju sa "Filipsovcima" u nedelju.

Erik ten Hag
foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Ten Hag dobro poznaje Francuza iz perioda kad ga je trenirao u Utrehtu. Napadač je odatle otišao u Ajntraht iz Frankfurta a posle odličnih nastupa za nnmački tim, preselio se u Englesku za čak 50 miliona evra.

Pošto se nije snašao, Vest Hem je odlučio da ga već ovog januara proda za više od dva puta manju cenu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.