KORONA MU ODUZELA TITULU, NIJE ODVEO REPREZENTACIJU NA EURO... Tadić se otvorio o svemu, pa i novom selektoru!
Foto: Starsport©

dotakao se 2020. godine

KORONA MU ODUZELA TITULU, NIJE ODVEO REPREZENTACIJU NA EURO... Tadić se otvorio o svemu, pa i novom selektoru!

Kapiten Srbije je istakao da nije lako kada se često menjaju selektori

Objavljeno: 20:12h

Protekla 2020. godina pamtiće se po užasnom koronavirusu koji je potpuno promenio čovečanstvo i svakodnevne ljudske navike i uticao na loš način na sve sfere života, pa i sport.

Po tome će je pamtiti i Dušan Tadić, kapiten Srbije i Ajaksa, koji je uprkos tome uspeo da igra dobro, ali mu je mnogo toga Covid-19 oduzeo, pre svega titulu u Holandiji.

- Kada samo pomislim da se zbog korone u Holandiji puna četiri meseca nije igrao fudbal, budem tužan i odmah mi je loše. Osim toga, Fudbalski savez Holandije je odlučio da ne proglasi šampiona, pa Ajaks nije bio u prilici da upiše novu titulu. Morali smo svi da se prilagođavamo novim okolnostima i bilo je veoma teško. Čak i sada kada je počela nova sezona, radimo skoro svaki dan stvari koje su nam vrlo neobične. Česta testiranja na virus, posebne okolnosti u pripremi utakmica, pa posebni karantinski uslovi. Sve to nas je prilično poremetilo - priznaje Tadić za "Novosti" od kojih je dobio nagradu za prvu zvezdu srpskog fudbala u 2020.

Dušan Tadić
foto: EPA/Maurice van Steen

Jedan do sportskih događaja koji su obeležili 2020. u Srbiji jeste svakako neuspeh protiv Škotske u baražu za EURO naredne godine.

- Taj poraz mi je pao mnogo teško. I svi ostali saigrači su baš loše podneli taj trenutak. Imali smo priliku da posle Mundijala u Rusiji obezbedimo odmah i učešće na drugom velikom takmičenju, ali nam se nije dalo. Velika je šteta što nismo uspeli da eliminišemo Škotsku. Naravno da je sve trebalo da bude drugačije - kaže Tadić.

Dušan Tadić, Luka Jović
foto: Starsport©

Posle tog neuspeha smenjen je selektor Ljubiša Tumbaković, a i dalje čekamo ko će biti njegov naslednik.

Neobično je i teško kada se menjaju selektori i dođu novi ljudi. Ipak, profesionalni fudbal je takav. Bilo da je reč o klubu ili reprezentaciji, svi fudbaleri moraju da budu spremni, pa čak i naviknuti na ovakve stvari. Otišao je Ljubiša Tumbaković i naše je da se što pre prilagodimo načinu rada i zahtevima novog selektora.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.