KRISTIJANO PENALDO I BRUNO PENALDEŠ! Asovi Juvea i Junajteda nisu slučajno zaradili ove nadimke!
Foto: EPA/Alessandro Di Marco

egzekutori

KRISTIJANO PENALDO I BRUNO PENALDEŠ! Asovi Juvea i Junajteda nisu slučajno zaradili ove nadimke!

Fudbalski sajt specijalizovan za procenu vrednosti igrača i statističke podatke, Transfermarkt, objavio je listu igrača koji su postigli najviše golova iz penala u prošloj godini

Objavljeno:

Obojica su ponikli u Sportingu iz Lisabona, pa se preselili u Mančester junajted. Obojica su glavni izvođači jedanaesteraca u svojim klubovima. Obojica imaju mnogo prilika da to demonstriraju.

Kristijano Ronaldo i Bruno Fernandeš su na vrhu liste igrača koji su postigli najviše golova iz penala u 2020. godini.

Fudbalski navijači koji ne vole Ronalda odmah su na nož dočekali vest da je postao rekorder po broju postignutih golova u zvaničnim utakmicama, a pakosno ističu da je veliki broj tih golova dao udarcima sa bele tačke.

Fudbalski sajt specijalizovan za procenu vrednosti igrača i statističke podatke, Transfermarkt, objavio je listu koja ide u prilog toj tvrdnji.

Ronaldo je prvi na listi sa 17 golova iz penala u prošloj godini, a sledi ga Fernandeš sa 15 takvih pogodaka.

Zanimljivo je da mlađi Portugalac sledi Ronalda i u mnogim drugim aspektima - i on je ponikao u Sportingu, suvereni je izvođač najstrože kazne otkako je stigao u Junajted (bivši klub Kristijana) prošlog januara, a i on "voli da padne" u protivničkom šesnaestercu.

Bruno Fernandeš
foto: EPA/Carl Recine

Videćemo da li će i njegova sledeća stanica biti Real Madrid.

Visoko je kotiran i napadač Lacija Ćiro Imobile sa 15 golova, dok su Lionel Mesi i Nejmar dali "samo" po devet golova iz jedanaesteraca.

Lista Transfermarkta pokazuje i da Juventus i Mančester i pored pojave VAR sistema vrlo često dobijaju priliku da dođu do gola sa bele tačke.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.