TEŠKA NESREĆA U ŠPANIJI PRED NOVU GODINU: Čuveni bivši fudbaler pao u baru i udario glavom! Nalazi se u komi!
Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

njegovo stanje je stabilno

TEŠKA NESREĆA U ŠPANIJI PRED NOVU GODINU: Čuveni bivši fudbaler pao u baru i udario glavom! Nalazi se u komi!

Verovatno će biti i operisan

Objavljeno: 09:51h

Još jedna nesreća se dogodila u novogodišnjoj noći, tačnije nekoliko sati pred samu Novu godinu, a kobna je bila po legendarnog španskog fudbalera Euzebija Sakristana.

Nekadašnji fudbaler Barselone se nalazi u bolnici, u komi, nakon što mu je pozlilo u jednom baru u četvrtak tokom dana.

On se iznenada onesvestio i pao i udario glavom jako o pod u jednom lokalnom baru u rodnom Valjadolidu. Prema izveštaju lekara sve je izazvao krvni ugrušak u mozgu.

Euzebio Sakristan
foto: EPA/David Borrat

Kako bi se izbegao pritisak na mozak, stavljen je u veštački indukovanu komu, ali srećom, njegovo stanje je sada stabilno i biće pod jakim nadzorom u narednih 72 sata.

Sakristan je karijeru počeo u Valjadolidu da bi potom jednu sezonu proveo u Atletiku, a član Barselone je bio od 1988. do 1995. godine i bio član tog, kako su ga zvali "drim tima" kluba sa Kamp Nou stadiona. Sa "Blaugranom" je osvojio i trofej Lige šampiona u sezoni 1991/92.

Kao igrač ima u kolekciji i četiri titule prvaka Španije, Kup kupova i pehar Kupa kralja. Igračku karijeru završio je 2002. godine u 38. godini, a na kraju sezone 2018/19 napustio je kormilo Đirone posle ispadanja u niži rang. Za reprezentaciju Španije zabeležio je 15 nastupa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.