KRISTIJANO RONALDO NAJBOLJI FUDBALER VEKA: Ali su svi na dodeli zevali u butke i grudi Heorhine Rodrigez! (VIDEO)
Foto: EPA/Ali Haider

bacila i njega u senku

KRISTIJANO RONALDO NAJBOLJI FUDBALER VEKA: Ali su svi na dodeli zevali u butke i grudi Heorhine Rodrigez! (VIDEO)

U Dubaiju su dodeljene nagrade koje su izazvale veliku polemiku među ljubiteljima fudbala i brojne kontroverze

Objavljeno: 20:54h

"Globe soccer" organizacija održala je godišnji gala događaj na kom je dodelila nagrade za najboljeg igrača, klub i trenera sezone. Posebnost ove večeri bila je u tome što je dodelila i nagrade za igrača i trenera ovog stoleća, uz naznaku kako se radi o periodu od tek 20 godina.

Najboljim igračem veka proglašen je Kristijano Ronaldo, napadač Juventusa koji je od 2003. godine naovamo postigao 756 golova u klubovima i reprezentacijama. Osvojio je pet Liga šampiona, tri puta bio prvak Engleske i po dva osvajajo titule u Španiji i Italiji.

Kristijano Ronaldo
foto: EPA/Ali Haider

Za igrača veka još su bili nominovani Lionel Mesi, Mohamed Salah i Ronaldinjo.

Činjenica da se u izboru našao Mohamed Salah izazvala je posebnu raspravu i bes na društvenim mrežama. Neki tvrde da je ta nominacija skandalozna i da je Salah svoje mesto zaslužio zahvaljujući svojoj veroispovesti, s obzirom na to da se nagrade dodeljuju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Inače, čini se da je slavu svima, pa i Ronaldu ukrala njegova izabranica Heorhina Rodrigez svojim provokativnim stajlingom u kome se pojavila na dodeli.

Crvena šljašteća haljina sa dubokim dekolteom i dubokim šlicom su naterali sve da bez prestanka gledaju samo u nju.

Kristijano Ronaldo, Heorhina Rodrigez
foto: EPA/Ali Haider

Najboljim trenerom veka proglašen je Pep Gvardiola, koji je iza sebe ostavio Zidana, Murinja i Fergusona.

Real Madrid je zahvaljujući čak šest titula u Ligi šampiona proglašen klubom stoleća ispred Barselone, Al Ahlija i Bajerna. Najboljim agentom veka proglašen je Žorž Mendeš koji se brine o karijeri Kristijana Ronalda, Bernarda Silve, Hamesa Rodrigeza, Anhela Di Marije i brojnih drugih vrhunskih igrača.

Najboljim trenerom za 2020. godinu proglašen je Hans Diter Flik koji je slavio ispred Jirgena Klopa i Đanpjera Gasperinija. Igrač godine je, kao i u Fifinom izboru, Robert Levandovski koji je osvojio više bodova nego Ronaldo i Mesi. Obojica su s Bajernom osvojili triplu krunu, a posebno impresivna je bila igra u Ligi šampiona u kojoj su do titule stigli uz pobede u svim utakmicama.

Posebne nagrade za vrhunsku karijeru dobili su Đerar Pike i Iker Kasiljas.

Kristijano Ronaldo, Iker Kasiljas, Robert Levandovski
foto: EPA/Ali Haider

Za nagrade "Globe Soccer Awards" glasali su brojni bivši i sadašnji treneri i igrači poput Luiša Figa, Deka, Kontea, Albertinija, Kapela i Lipija.

Nagrade se dodeljuju od 2010. godine, a koliko se ulaže u brend nagrade govori činjenica da su prenos iz Dubaija imale televizije iz 60 različitih zemalja, a sponzori su u produkciju uložili preko milion dolara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.